додому Новини Черкаси Сіток майже на кілометр: неподалік Черкас затримали браконьєрів

Сіток майже на кілометр: неподалік Черкас затримали браконьєрів

0

В ніч з 1 на 2 грудня Черкаський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався в урочищі «Байкал» поблизу с. Худяки Черкаського району Про це повідомляє пресслужба Черкаського рибоохоронного патруля.

Близько 23:30 год. інспектори виявили двох осіб, які ловили рибу забороненими знаряддями – 14 мисиновими сітками, загальною довжиною майже в один кілометр, кроком вічка від 40 до 60 мм.

Порушники виловили 150 кг водних біоресурсів, а саме: карась – 340 екз., плоскирка – 56 екз., сазан (короп) – 12 екз., лящ – 7екз., синець – 6 екз. та 2 судака.

Збитки, завдані рибним запасам, склали майже 700 тис. грн.

На жаль, одного порушника не вдалося затримати, йому вдалося втекти. На іншого горе-рибалку складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

На місце події держінспектори викликали працівників слідчо-оперативної групи Черкаського ВП ГУНП у Черкаській області для фіксації факту скоєння правопорушення та проведення слідчих дії.

Сітки, саморобний пристрій «дзвін», дерев’яний човен, мотоцикл, 2 комплекти спецодягу та водні біоресурси вилучено працівниками Нацполіції до рішення суду.

Відомості про порушення внесені до ЄРДР по факту незаконного зайняття рибним промислом (ст. 249 ККУ).

Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (063) 896-65-93 , (0472) 31-02-76.

Як повідомляла раніше vikka.ua, шлях від Києва до Кременчука: коли зроблять міст через Сулу?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version