НовиниЧеркащинаСиноптики радять черкащанам не втрачати погожих днів

Синоптики радять черкащанам не втрачати погожих днів

-

- Advertisment -
📌І ЗНОВУ РЕПЕТИЦІЯ ОСЕНІ, яка різко заявила про себе ще у середині липня. Всупереч клімату, такі холодні аномалії у цьому році спостерігаються у найспекотніший період року. Наразі, завдяки південному циклону, на Черкащині хмарно та прохолодно. Середньодобові температури 19-21º, що на 2-3º нижче кліматичної норми. До того ж, завдяки активізації атмосферних розділів, добре ВИКОНУЄТЬСЯ «план» по опадах. За три дні (2-4 серпня) у нашому регіоні випала півмісячна норма дощу – 21-31 мм, лише у Чигирині та Каневі 5-12 мм або 10-30% місячної норми.
📍Взагалі, за аналізом Черкаського гідрометцентру, літо 2022 РІЗНЕ. Перша половина (до 11 липня) АНОМАЛЬНО ТЕПЛА – температурний фон вище норми на 1,5º, а друга на 2º ХОЛОДНІШЕ клімату. Винуватці – циклони довгожителі з Приазовʼя, тому літо вийшло НЕПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИМ.
💧Дощі покращили умови вегетації пізніх сільгоспкультур та створювали сприятливі умови для поповнення ґрунтової вологи у верхніх шарах грунту.
✴ЗА ПРОГНОЗОМ, в атмосфері створюється своєрідна синоптична ситуація і НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ Черкащина перебуватиме у зоні впливу антициклону з півночі та циклону з півдня.
🌡Температурний фон 24º, що на 2º ПЕРЕВИЩИТЬ кліматичну норму. Температура вночі 13-18º, після полудня стовпчики термометрів ФІКСУВАТИМУТЬ 27-32º. НЕ УНИКНУТИ і короткочасних грозових дощів.
🖌Для збиранню врожаїв, підготовці грунту до сівби озимини, ремонту доріг та підготовки до осінньо-зимового періоду НЕ ВТРАЧАЙТЕ ПОГОЖИХ ДНІВ. Далі буде…
Читайте також:

Черкащина вже активно готується до опалювального сезону, – Ігор Табурець

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x