НовиниЧеркащинаСила маминої любові: черкаський багатопрофільний центр презентував щемливу казку...

Сила маминої любові: черкаський багатопрофільний центр презентував щемливу казку про найголовніше (ФОТО)

-

- Advertisment -

Материнська любов і підтримка здатні творити дива, а з сіреньких гидких каченят робити впевнених у собі прекрасних лебедів. З таким меседжем звернулись до глядачів вихованці та викладачі Черкаського багатопрофільного молодіжного центру. На сцені міського будинку культури ім. І.Кулика ті розгорнули казкове дійство – музичну виставу "Добра мати Бридкого Каченяти", яка стала звітним заходом закладу та врочистим завершенням навчального року. Співпереживали долі гидкого каченяти і кореспонденти vikka.ua.

Строкаті кури, поважні індики, галасливі гуси, граційні коти, ліниві свині – кожна родина виховує малят під стать собі. Пташиний двір на сцені живе за своїми законами: вчасно поїсти і не дати слабшому шансів на виживання. Тут немає місця тому, хто хоч якось відрізняється від них. Тому, хто мріє розправити крила і піднятись у небо. І лише мама, яка так довго чекала на його появу на світ, вірить у нього… І ця віра, зрештою, веде його до мрії.

Від такого, здавалось би, знайомого з дитинства сюжету, глядачі в залі не стримують емоції: дітлахи щиро співпереживають головному герою, дорослі – ховають сльози. Режисер вистави, методист Багатопрофільного центру Олександр Бондаренко каже: ідею постановки виношував багато років, безпосередньо ж втілював у життя майже рік. Заради підготовки прем’єри він повернувся із зони проведення ООС, де нині проходить службу, захищаючи мирне життя країни.

"Тема, яку ми підняли, – вічна, вона стосується кожної особистості і стосунків у соціумі, в державі, – зазначає постановник. – Супер-ідея вистави: не боятись бути самим собою, а навпаки – отримувати від цього насолоду. І як би проти цього не був весь зовнішній агресивний світ, насправді ніщо нам не заважає радіти кожному дню, кожній посмішці, кожному новому слову".
 

Режисер переконує: спільна робота на виставою дарувала такі ж емоції кожному, хто задіяний у постановці. Адже з першого дня репетицій ставив мету: аби всі учасники в процесі роботи над виставою отримували насолоду. Тоді відчуття передаватимуться глядачам.

Композитор Сергій Кулініч вже чверть століття пише музику для дітей. Його авторству належить і музична частина казки "Добра мати бридкого каченяти".

"Діти сприймають музику набагато глибше, ширше, але не можуть цього поки що виразити, ділиться секретами роботи над виставою композитор. – Головне у написанні музики для дітей – бути щирим".
 

У виставі задіяні вихованці та педагоги творчих колективів багатопрофільного центру, бібліотекарі Черкаської обласної бібліотеки для дітей та актори місцевого музично-драматичного театру.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості людей з інвалідністю.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x