НовиниЧеркащинаСила маминої любові: черкаський багатопрофільний центр презентував щемливу казку...

Сила маминої любові: черкаський багатопрофільний центр презентував щемливу казку про найголовніше (ФОТО)

-

- Advertisment -

Материнська любов і підтримка здатні творити дива, а з сіреньких гидких каченят робити впевнених у собі прекрасних лебедів. З таким меседжем звернулись до глядачів вихованці та викладачі Черкаського багатопрофільного молодіжного центру. На сцені міського будинку культури ім. І.Кулика ті розгорнули казкове дійство – музичну виставу "Добра мати Бридкого Каченяти", яка стала звітним заходом закладу та врочистим завершенням навчального року. Співпереживали долі гидкого каченяти і кореспонденти vikka.ua.

Строкаті кури, поважні індики, галасливі гуси, граційні коти, ліниві свині – кожна родина виховує малят під стать собі. Пташиний двір на сцені живе за своїми законами: вчасно поїсти і не дати слабшому шансів на виживання. Тут немає місця тому, хто хоч якось відрізняється від них. Тому, хто мріє розправити крила і піднятись у небо. І лише мама, яка так довго чекала на його появу на світ, вірить у нього… І ця віра, зрештою, веде його до мрії.

Від такого, здавалось би, знайомого з дитинства сюжету, глядачі в залі не стримують емоції: дітлахи щиро співпереживають головному герою, дорослі – ховають сльози. Режисер вистави, методист Багатопрофільного центру Олександр Бондаренко каже: ідею постановки виношував багато років, безпосередньо ж втілював у життя майже рік. Заради підготовки прем’єри він повернувся із зони проведення ООС, де нині проходить службу, захищаючи мирне життя країни.

"Тема, яку ми підняли, – вічна, вона стосується кожної особистості і стосунків у соціумі, в державі, – зазначає постановник. – Супер-ідея вистави: не боятись бути самим собою, а навпаки – отримувати від цього насолоду. І як би проти цього не був весь зовнішній агресивний світ, насправді ніщо нам не заважає радіти кожному дню, кожній посмішці, кожному новому слову".
 

Режисер переконує: спільна робота на виставою дарувала такі ж емоції кожному, хто задіяний у постановці. Адже з першого дня репетицій ставив мету: аби всі учасники в процесі роботи над виставою отримували насолоду. Тоді відчуття передаватимуться глядачам.

Композитор Сергій Кулініч вже чверть століття пише музику для дітей. Його авторству належить і музична частина казки "Добра мати бридкого каченяти".

"Діти сприймають музику набагато глибше, ширше, але не можуть цього поки що виразити, ділиться секретами роботи над виставою композитор. – Головне у написанні музики для дітей – бути щирим".
 

У виставі задіяні вихованці та педагоги творчих колективів багатопрофільного центру, бібліотекарі Черкаської обласної бібліотеки для дітей та актори місцевого музично-драматичного театру.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості людей з інвалідністю.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x