НовиниКриміналШістьох ділків, які влаштували наркобізнес у Черкасах, судитимуть

Шістьох ділків, які влаштували наркобізнес у Черкасах, судитимуть

-

- Advertisment -

Обвинувальний акт щодо 6 учасників злочинної організації, які виготовляли та продавали наркотики, передали до суду. Угрупування діяло на території міста Черкаси. Шістьом особам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура

interfax.ru

За даними слідства, раніше судимий житель м. Черкаси у липні 2020 року створив злочинну організацію, до якої залучив місцевих жителів та розподілив між ними чітко визначені ролі та функції. Спеціально обладнали місце для виготовлення прекурсорів, де виготовляли амфетамін. Його та інші наркотичні речовини розповсюджували через окремі канали та сайти в інтернеті.

Два учасники злочинної організації, зокрема, систематично розміщували рекламу та перелік речовин, які пропонували до збуту, спілкувалися з покупцями щодо порядку оплати та отримання замовлення.

За безпосередній збут наркотиків відповідали інші члени угруповання. На території м. Черкаси вони залишали «закладки», координати та опис яких повідомляли адміністраторам телеграм-каналу. Також пересилали наркотики засобами поштового зв’язку.

Під час обшуків у членів злочинного угруповання вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс загальною вагою майже 1 кг та понад 2 кг психотропних речовин (амфетамін, PVP), що були розфасовані для збуту у понад 1000 поліетиленових пакетиків.

У “нарколабораторії” підсудних виявлено та вилучено 10,5 літрів прекурсорів і майже 4 кг виготовленого фенілнітропропену, а також засоби для виготовлення психотропної речовини – амфетамін.

Крім того, в учасників злочинної організації вилучено мобільні телефони, ноутбуки та планшети із доказами їхньої діяльності.

Санкціями інкримінованих обвинуваченим статей КК України  (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 311, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 317  КК України) їм  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

На Черкащині на хабарі затримали чиновника: хто він

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x