додому Новини Черкащина Селяни Черкащини пікетують облраду, вимагаючи розпаювання землі (ФОТО)

Селяни Черкащини пікетують облраду, вимагаючи розпаювання землі (ФОТО)

0

Жителі двох сіл Черкащини – Родниківка та Ягубець – прийшли 9 червня на сесію облради з вимогою вплинути на Держгеокадастр, який відмовляється розпайовувати землю в їхніх селах, передає кореспондент vikka.ua.

Представниця пікетувальників повідомила, що селяни звертаються з метою забезпечення їхніх конституційних прав. Вона наголосила, що Держгеокадастр Черкаської області порушує права понад семи сотень селян. Їм відмовляють у наданні дозволів на розробку проекту землеутрою щодо приватизації земельної ділянки КСН "Родниківка". Це навіть після того, як суд виніс рішення на користь жителів обох сіл.

"Фонд Держмайна України в Черкаській області провів приватизацію єдиного майногов комплексу підприємства та передав його пайовикам. Сумнівів немає, ми маємо законне право на земельну частку. Всі закони і здоровий глузд ігноруються Держгеокадастром", – йдеться у їхньому зверненні. 

У зв'язку з цим селяни просять депутатів та керівництво області звернутися до Президента Петра Порошенка та Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням втрутитися у ситуацію, що склалася навколо приватизації землі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за незаконне користування землею черкаське товариство сплатить 100 тисяч гривень збитків.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version