додому Новини Черкащина Депутати просять відсторонити суддів, що ведуть справу убивства черкаського журналіста Сергієнка

Депутати просять відсторонити суддів, що ведуть справу убивства черкаського журналіста Сергієнка

0

Кваліфікувати як дисциплінарний проступок Ухвалу Апеляційного суду Черкаської області у справі убивства журналіста Василя Сергієнка та відсторонити від судочинства колегію суддів у складі Ігоря Поєдинка, Ірини Соломко та Миколи Ятченка. Із такою вимогою виступили "свободівці" 9 червня на сесії Черкаської облради. 

"Причиною звернення є той факт, що цією Ухвалою колегія суддів фактично дозволила відпустити з-під варти основного підозрюваного в організації убивства корсунського журналіста Василя Сергієнка", – зазначив "свободівець" Юрій Ботнар.

До слова, із такою ж пропозицією на сесії Черкаської міськради вже виступав його однопартієць Іван Косенко.

Нагадаємо, Вадима Мельника було затримано після тривалого розшуку 16 травня. 17 травня Придніпровський районний суд вирішив залишити Вадима Мельника під вартою на 60 днів без права внесення застави. Але вже незабаром стало відомо про те, що підозрюваний подав апеляцію на це рішення.

За словами адвоката підозрюваного, із озвучених обвинувачень роль Мельника в цій справі не зрозуміла. Також він наголосив, що свідчення іншого підозрюваного Воронцова також ніяк не свідчать про причетність Мельника до справи. Натомість прокурори наголошують на справедливості рішення суду першої інстанції. 30 травня перед початком засідання біля стін Апеляційного суду активісти провели акцію протесту із закликом не випускати Мельника з-під варти.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чоловіка, якому інкримінують організацію вбивства Сергієнка, затримали за новою підозрою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version