НовиниЧеркащинаСкандал у Золотоноші: жителям приходять «дорогі» квитанції

Скандал у Золотоноші: жителям приходять «дорогі» квитанції

-

- Advertisment -

У Золотоноші назріває земельний скандал: у кілька разів злетів податок на землю. Місцеві мешканці, які торік платили за землю 200-300 грн, тепер отримують квитанції, де значаться суми 2000-3000 грн. Для більшості містян, які живуть у приватному секторі, такі суми стали справжнім шоком.

Як інформує місцевий сайт «Золото сіті», містом прокотилася хвиля обурення на адресу владців, які ухвалили таку ставку земельного податку з фізичних осіб. Порівняно з попередніми роками суми зросли у 5-7 разів. Для багатьох платників 3-5 тисяч гривень податку – непосильна сума сімейного бюджету на фоні здорожчання продуктів та початку опалювального сезону.

Плата за землю – це місцевий податок. Ставки таких податків встановлюють місцеві ради, але не більше ставок, що затверджує Податковий кодекс. Міська рада Золотоноші ще торік встановила ставки на рівні 1%, проте головною причиною росту податку на землю стала нормативна грошова оцінка, встановлена минулого року.

У коментарі сайту «Золото сіті» перший заступник міського голови Золотоноші Олег Масло пояснив, що земельний податок за поданням виконавчого комітету був прийнятий 22 червня 2021 року.
«На той час розвиток громади був стабільний, стабільними були і зарплати мешканців. Попередньо були проведені громадські слухання. Ми сподівалися на розквіт держави і міста зокрема, тому по деяких податках застосували збільшення з врахуванням пільгових категорій. Є категорія підприємливих людей у Золотоноші, які придбали не одну земельну ділянку з подальшим переведенням у власність. Звільняти їх від оподаткування, на мою думку, недоцільно», – зазначив Олег Масло.
Місцеві депутати від партії ВО «Черкащани» почали вимагати скликати сесію Золотоніської міської ради, щоб внести зміни до прийнятих рішень. Проте, як зазначили у податковій, зворотнього шляху вже немає. Відбулися нарахування.
У місцевій владі переконують, що зависокі платіжки стосуються саме неприватизованих ділянок. Тому люди, щоб зменшити фінансове навантаження, можуть приватизувати землю і платити менше. Правда платитимуть вони лише з наступного року.
А поки влада вирішує, в Золотоноші тривають дебати і обговорення.

Читайте також

У Черкасах пропонують перейменувати вулицю Кавказьку

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x