НовиниЧеркасиРотарійці привезли до Черкаського онкодиспансеру нове обладнання (ВІДЕО)

Ротарійці привезли до Черкаського онкодиспансеру нове обладнання (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Днями Черкаський онкодиспансер відвідали благодійники. Вручили нову техніку для реанімаційного відділення. За активної участі ротарійців у США провели благодійний аукціон, на якому зібрали гроші на закупку чотирьох модульних моніторів. Повідомляє власкор ВІККА.

Шестирічна Олександра проходить лікування в Черкаському онкодиспансері. Каже, що приймати ліки її вмовляти не треба, адже вона – смілива дівчинка.

ОЛЕКСАНДРА, ПАЦІЄНТКА ОНКОДИСПАНЕРУ:

«Получала Цетозара, а тепер п’ю суху хімію».

Пацієнти дитячого відділення зізнаються: розлука з рідними дається важко. Та в диспансері подбали, щоб діти сумували менше.

АНАСТАСІЯ, ПАЦІЄНТКА ОНКОДИСПАНЕРУ:

«Сумую. Але тут є багато дітей, є з ким поспілкуватися. Хороші медсестри, повеселитися можна з ними».

ОЛЕКСАНДРА, ПАЦІЄНТКА ОНКОДИСПАНЕРУ:

«Я, звісно, скучаю за домом, але мені тут добре, тут є телевізор, планшет»

Сьогодні до дітей прийшли гості – члени ротарі-клубу «Черкаси-Центр». Принесли гостинці та книги. Казка Анни Григорович незвичайна – із посиланнями на музику, яку можна прослухати в інтернеті.

Олег перебуває на стаціонарі майже півроку. 20-річний юнак – студент університету внутрішніх справ. Та поки навчання на паузі, адже спершу потрібно вилікуватися.

ОЛЕГ, ПАЦІЄНТ ОНКОДИСПАНСЕРУ

«Важко, ну воно по-своєму звикається. Це можна витримати. Треба ж хворобу подолати якось. Підтримують по телефону рідні, односельці».

Найцінніший подарунок віз ротарійців для онкодиспансеру – чотири модульні монітори пацієнта. Таке обладнання необхідне, щоб стежити за станом важкохворих підопічних. Апарат вчасно фіксує погіршення життєво важливих показників і одразу подає сигнал працівникам.

ОЛЕНА ПЕРЕТЯТКО, ЛІКАР-АНЕСТЕЗІОЛОГ:

«Чергує дві медсестри. Усього п’ять палат. Якщо вона пішла, і немає монітора, це дуже критично може бути. А якщо він є, і фіксує погіршення показників, зразу тривога, вона підбігає, бачить, зразу викликає лікаря. Зразу починаємо лікувати або реанімувати пацієнта».

Лікарі онкодиспансеру дякують благодійникам. Зазначають: нова техніка полегшить роботу лікарів та медсестер, а головне – допоможе вчасно рятувати хворих.

ОКСАНА ГЛУХАРЄВА, ЗАВІДУВАЧКА ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ДИТЯЧОЇ ОНКОЛОГІЇ ТА ГЕМАТОЛОГІЇ:

«Замість лікаря і медсестри, які постійно мали б стояти, є отакий апарат, який фіксує порушення і викликає фахівця. Це сучасний апарат. Це дуже добре. Це врятує не одне життя».

Гроші на придбання дороговартісних моніторів зібрали у Сполучених Штатах Америки. Черкаські ротарійці спільно з тамтешніми колегами влаштували благодійний аукціон. Продавали малюнки українських дітей.

ІГОР КОРСУН, ОЧІЛЬНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «РОТАРІ ЧЕРКАСИ»:

«Зібрали разом з американцями 11,5 тисяч доларів. Це була цільова програма, спрямована на допомогу нашому онкоцентру дитячому».

Керівник Черкаського онкодиспансеру урочисто вручає подяки благодійникам, які підтримують заклад. Наголошує: навіть у часи війни забувати про потреби медицини не можна. Адже лише на обліку в онкологів перебуває близько мільйона українців. Особлива подяка – колективу, який зібрав і прислав допомогу зі Штатів.

ВІКТОР ПАРАМОНОВ, ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ОНКОДИСПАНСЕРУ:

«Дуже дякуємо за таку серйозну допомогу, ще раз нагадую колегам, це не держава, це те що починалося з дитчих робіт у Черкасах, завершилося аукціоном у Сполучених Штатах Америки, і повернулося до нас не просто грошима, а дуже необхідним медичним обладнанням».

Читайте також:

У Черкасах дітям-переселенцям читають казки і проводять розвивальні заняття (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський онкоцентр готує бункер для лінійного прискорювача

У Черкаському онкоцентрі готують спеціальний бункер для лінійного прискорювача, який буде використовуватися для лікування злоякісних пухлин. Про це повідомляє...

Напав з ножем на 16-річного юнака: золотонісець проведе за ґратами 9 років

27-річного жителя Золотоніщини засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення розбою. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x