НовиниЧеркасиРотарійці передали тактичні аптечки бійцям Черкаської тероборони (ВІДЕО)

Ротарійці передали тактичні аптечки бійцям Черкаської тероборони (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах діє волонтерський пункт, де формують аптечки для військових та цивільного населення. Готові набори висилають до різних міст України, де є потреба. Днями 50 наборів для надання першої медичної допомоги отримала Черкаська тероборона. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

(Щоб переглянути відеосюжет, прогортайте до кінця сторінки)

Школярі Марійка і Ярослав сортують бинти за розміром. До волонтерського пункту приходять разом із батьками. Діти допомагають формувати тактичні аптечки для військових.

ЯРОСЛАВ, ВОЛОНТЕР:

«Якщо пораниться воїн, то йому потрібна швидка допомога, щоб він перев’язав у себе рану».

У шкільному приміщенні черкаські волонтери сортують гуманітарну допомогу. Бинти, рукавички, ножиці й турнікети – усе треба розфасувати і розкласти по торбинках. Наповнення буває різне – залежно від заявлених потреб.

ВІКТОРІЯ САЛЬНІКОВА, ВОЛОНТЕРКА:

«Приходить гуманітарна допомога. Ми її фасуємо по ящиках, по різних модельках. І потім іде цех збірки, як ми його називаємо. Беремо одну аптечку і поетапно все в неї складаємо. Потім складаємо все в аптечки. Потім приїжджають хлопці, кому яка треба комплектація».

Нині оглядають аптечки бійці Черкаської тероборони. Вони отримали 50 рятівних торбинок. Вивчають наповнення, тестують турнікети. За легендою тренування, у бойового товариша сталася травма ноги з кровотечею.

У разі поранення саме надійний кровоспинний джгут може врятувати життя воїну. Якісні турнікети – це найголовніше в аптечці, відзначають бійці. Окрім нього, у комплекті: бинти, термоковдра, засіб для обробки ран, медичні ножиці.

МИХАЙЛО (ПОЗИВНИЙ «АРТИСТ»), БОЄЦЬ ДОБРОБАТУ ЧЕРКАСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ:

«Якісні турнікети. Це першочергове для зупинення кровотечі. Є гемостатики для зупинення крові, бинти, велика кількість протиопікових. ножиці правильні, не гострі, а безпечні».

Збір аптечок став можливий завдяки черкаським ротарійцям. Заручившись підтримкою колег із США, активісти організували програму з виробництва та комплектації наборів для першої медичної допомоги.

ОЛЕКСАНДР ГОРОХ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»:

«На сьогоднішній день уже виготовлено близько двох тисяч аптечок, сьогодні ми передаємо частину наших аптечок представникам тероборони міста Черкаси. Аптечки є для цивільних в отакому вигляді і для військових в отакому вигляді».

Щотижня тут формують від трьох до п’яти сотень торбинок з усім необхідним. У планах – виготовити близько 6 тисяч аптечок. Відправки здійснюють по всій Україні, відповідно до заявок.

ОЛЕКСАНДР ГОРОХ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»:

«Всім нашим військовим і даже з цивільного населення. Вчора тільки відправили аптечки в Запоріжжя сто штук, в п’ятницю відправили сто аптечок в Харків в тероборону і так кожний день у нас така робота».

Читайте також: У Черкасах показали, якою буде майбутня марка (ФОТО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x