додому Новини Черкаси Реанімація на колесах: Черкаси отримали універсальний автобус-шпиталь

Реанімація на колесах: Черкаси отримали універсальний автобус-шпиталь

0

Універсальний автобус – шпиталь від МОЗ  отримали медиики екстренки Черкащини. Автобус обладнано за останнім словом медичної науки і техніки. У шпиталі на колесах можна врятувати людину у критичному стані, транспортувати хворих на великі відстані, навіть за межі України.

Атобус має 13 ліжкомісць. П’ять для пацієнтів у важкому стані і вісім- для легкотравмованих. До салону хворі потрапляють за допомогою ліфта. Згідно проектів урядів Норвегії та України буде поставлено 5 таких спеціальних медичних автобуси. Два уже допомагають медикам Львова та Черкас. Для Європи виробництво таких автобусів є новітнім та інноваційним проектом. Потреба у них виникла через повномасштабну війну в Україні, адже часто транспортувати потрібно кількох постраждалих.

Ігор  Фесун, керівник Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф:

«Основна функція його транспортування. Декількох пацієнтів одночасно, що може заощадити як людський ресурс для нас, для бригад, так і фінансовий ресурс і це набагато швидше і краще при транспортуванні. В автобусі можна надавати практично любу допомогу, крім операцій, можна везти любої тяжкості пацієнта»

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version