додому Новини Черкащина Прокуратура взялася за справу забудови лісового масиву в Черкасах (ДОКУМЕНТ)

Прокуратура взялася за справу забудови лісового масиву в Черкасах (ДОКУМЕНТ)

0

Черкаські правоохоронці шукатимуть, хто з чиновників мерії завдав своїми діями збитків бюджету на понад 300 тисяч гривень. Йдеться про справу забудови земельної ділянки площею в понад гектар біля перехрестя вулиць Можайського та Лісова Просіка.

Нагадаємо, орендар землі – ПП "Дніпробуд-Центр" на території лісового масиву планує будувати таунхауси. Ділянка перебуває в оренді ще з 2007 року, однак підприємство порушило умови договору, не розпочавши будівництво протягом року, та заборгувало місту плату за землю на суму 316 800 грн. Щодо цього міська рада розпочала судовий спір з орендарем. Однак суди в першій інстанції мерія програла, а апеляційну скаргу відкликали чиновницькою заявою за підписом мера, Анатолія Бондаренка.

На минулій сесії депутат міськради Руслан Зоря ініціював запит до прокуратури щодо перевірки на предмет зловживання владою чиновників, які завдали збитків міському бюджету. Його обранці підтримали більшістю голосів. А днями депутат отримав відповідь, у якій йдеться, що прокуратура вбачає ознаки кримінального правопорушення та вчинення посадовими особами Черкаської міської ради діяння, що містить в собі ознаки злочину, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляв сайт vikka.ua, ДАБК приписав зупинити будівництво на перехресті Козацької і Героїв Дніпра.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version