додому Новини Черкащина Черкащани здійснили експедицію на гору Афон (ФОТО)

Черкащани здійснили експедицію на гору Афон (ФОТО)

0

Четверо черкащан зустріли головне свято Успіння Богородиці у головному Її храмі на вершині третього виступу Халкідонського півострова — Айон-Оросі в Егейському морі, піднявши синьо-жовтий прапор України поруч з прапором монастирської держави Афон. Про це повідомляє "Козацький край".

Настоятель чигиринського храму Святих Петра і Павла та холодноярського храму Петра Багатостраждального (Калнишевського) отець Василь Циріль і троє журналістів – Олег Островський, Андрій Кравець та Володимир Гамалиця – завершили сходження на Священну Гору о 6.40 год 28 серпня – у Храмі, де цього ранку зібралося півтора десятка паломників з усієї планети.

Учасники походу "Вогонь Волі і Віри" присвятили його 26-й річниці Незалежності України.

"Цей похід став продовженням наших акцій, присвячених вивченню і популяризації української історії та православної віри, – говорить ініціатор походу, головний редактор газети "Козацький край" Олег Островський, – У цьому ж складі рівно 5 років тому, так само до Дня Незалежності наша група здійснила автопохід "Вогонь Волі" довжиною близько 5,5 тисяч кілометрів – на Соловецькі острови у Білому морі Росії, де загинув останній кошовий Запорозької Січі Петро Калнишевський".

Учасники експедиції "Вогонь Волі і Віри" відвідали на Афоні закинутий скит "Чорний Вир". 270 років тому (1747) його заснували козаки-запорожці. Нещодавно дослідник з Києва Сергій Шумило відшукав цей скит, заснований одним з нащадків гетьмана Голуба – козацьким бунчуковим товаришем Григорієм Голубенком.

Як повідомляяв сайт vikka.ua, археолог розповів про розкопки скіфських курганів на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version