НовиниПрофтехучилища Черкас опинилися під фінансовою загрозою

Профтехучилища Черкас опинилися під фінансовою загрозою

-

- Advertisment -

Міська рада просить очільника Черкаської ОДА Юрія Ткаченка вплинути на ситуацію з виділенням коштів на утримання професійно-технічних училищ. Відповідне звернення підтримали на сесії 16 червня 26 депутатів, передає кореспондент vikka.ua.

"Міська рада на 2015-2016 та 2016-2017 навчальні роки не здійснювала будь-якого регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та змушена фінансувати відповідні заклади. Взагалі, у закладах професійно-технічної освіти міста навчаються не лише мешканці обласного центру, а як правило мешканці всієї області та інших регіонів, а це понад 60% учнів. Тобто, органи місцевого самоврядування наділені не властивими їм повноваженнями – наданням за власні кошти освітніх послуг жителям області, а в окремих випадках і інших регіонів", – йдеться у зверненні.

Крім того, на сьогодні, не розпочався процес передачі майна закладів професійно-технічної освіти з державної власності у комунальну, зазначають депутати.

Виконавчі органи міськради неодноразово зверталися до Черкаської ОДА та її структурних підрозділів з проханням урегулювати ситуацію, що склалася, однак усі питання залишилися невирішеними.

"У 2017 році, при мінімальній загальній потребі 65,4 млн.грн. частково вдалось вирішити за рахунок міського бюджету питання фінансування закладів професійно-технічної освіти міста у сумі 52,1 млн грн. Проте, залишається відкритим питання незабезпеченості у видатках зазначених закладів, лише по заробітній платі працівникам професійно-технічних навчальних закладів міста незабезпеченість складає понад 13 млн грн. Ігнорування законних вимог виконавчих органів Черкаської міської ради обласними органами влади ставить під загрозу подальше існування в місті професійно-технічної освіти та призведе до виникнення соціального напруги серед працівників та учнів відповідних закладів", – наголошують у міськраді.

Тому депутати просять втрутитися у ситуацію голову ОДА Юрія Ткаченка та посприяти виділенню субвенції з обласного бюджету для фінансування регіонального замовлення з підготовки робітничих кадрів у сумі не менше 14,3 млн грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати ухвалили Програму сприяння залученню інвестицій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x