додому Новини Черкаси Прем’єр-міністр України приїхав у Черкаси, щоб електрифікувати залізницю (ФОТО)

Прем’єр-міністр України приїхав у Черкаси, щоб електрифікувати залізницю (ФОТО)

0

Керівник Уряду України Денис Шмигаль відвідав Черкаси із робочим візитом, щоб взяти участь у початку будівництва проекту із електрифікації залізничної гілки від Черкас до станції ім.Т.Г. Шевченка, що у Смілі. Роботи мають бути завершені до початку березня наступного року, заявив урядовець.

Проект з електрифікації залізниці передбачає встановити 800 стовпів і протягнути кабель вздовж 35 км залізничного полотна. На все це планують витрати понад 70 млн грн. бюджетних коштів. Гроші у бюджеті передбачені. Роботи розпочнуться вже відсьогодні.

За словами Премєр-міністра, це покращить сполучення між містами області, а також дозволить запустити електропотяг Київ-Черкаси через Смілу.

«Ми прорахували, що дорога на потязі з Черкас до Києва займатиме 2,5 години. Це приблизно стільки ж, скільки зараз на автобусі. Вартість поїздки – 100 грн. Це на порядок дешевше, ніж автобусом чи автомобілем», – зазначив  Денис Шмигаль.

За словами Сергія Нікуліна, директора регіональної філії Одеської залізниці, нині Одеська залізниця електрифікована на 70%. Цього року буде реалізовано два проекти: один в Черкаській області, інший – в Миколаївській.

«Електрифікація ділянки між Черкасами та Смілою – це лише перший етап. У подальшому в наших планах електрифікувати ділянку до  станції Гребінки. Це дозволить покращити не лише пасажирське сполучення, але й збільшити та прискорити перевезення вантажів і зробити цю ділянку прибутковою», – розповів Сергій Нікулін.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поїхав у Польщу на роботу і зник: поліція Черкащини розшукує чоловіка

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version