НовиниЧеркащинаМедики Черкащини отримали 22 нові «швидкі» (Фото)

Медики Черкащини отримали 22 нові «швидкі» (Фото)

-

- Advertisment -

Черкаська область отримала нові автомобілі екстреної допомоги. Вже сьогодні, 17 червня, 22 автівки роз’їдуться по округах, щоб бригади медиків могли надавати черкащанам якісну та швидку допомогу.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Чотири автомобілі залишаться екстренці у Черкасах, інші – по одній машині – відправляться у Драбів, Золотоношу, Вереміївку, Червону Слободу, Канів, Корсунь-Шевченківський, Кам’янку, Лисянку, Тальне, Шполу, Катеринопіль, Умань, Маньківку, Жашків та Монастирище. Два автомобілі отримав відділ реагування на надзвичайні ситуації.

Приурочили цю визначну подію до Дня медичного працівника, який відзначатимуть 20 червня. Для вручення ключів від новеньких автомобілів до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської облради прибув очільник області Олександр Скічко та заступник голови облради Володимир Доманський.

«Сьогодні у нас 22 автомобілі, найближчим часом ми очікуємо є 24, а згодом ще 30. Тобто, загальна кількість буде ще понад 50 «швидких». Наступного року ми плануємо продовжити будівництво приміщення Центру екстреної медичної допомоги. Цього року воно, на жаль, простоює. Зараз ми підженемо всю документацію, а наступного року завершимо будівництво», – зазначив Олександр Скічко.

«Швидкі» типу «В» та «С» на базі «Citroen Jumper» та «Volkswagen Crafter» мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи. Автомобілі підходять для проведення реанімаційних заходів за межами стаціонару та транспортування пацієнтів у вкрай важкому стані, в тому числі зі складним перебігом коронавірусної хвороби.

Загальна сума, яку витратили на придбання «швидких», становить 44 мільйони 184 тисяч гривень. З них, 8 мільйонів виділили з МОЗу, решта – акумульовані Центром кошти НСЗУ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській лікарні незабаром запрацює нове відділення екстренки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x