додому Новини Черкащина Повітря в Черкасах забруднене формальдегідом

Повітря в Черкасах забруднене формальдегідом

0

Безвітряна, ясна та сонячна погода сприяла зростанню концентрацій формальдегіду в атмосфері міста Черкаси. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного гідрометцентру.

За даними лабораторії нашого гідрометеоцентру вперше за останні 5 років було зафіксовано перевищення максимально допустимої норми , ГДК, по формальдегіду. У Дніпровському мікрорайоні 29 серпня 2018 року рівень забруднення досяг 1,3 ГДК.

Як відомо, вміст формальдегіду в повітрі регулюється як природними процесами: лісові пожежі, виділення рослинами і тваринами, так і антропогенною діяльністю: викиди теплових електростанцій, промислових підприємств, викидами автомобілів, а також процесами фотохімічного окислення.

Навіть незначні концентрації формальдегіду у повітрі призводить до значного подразнення слизової оболонки очей, носової порожнини, горла.

До кінця тижня утримається маловітряна та спекотна погода. Такі метеоумови сприятимуть накопиченню у приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вода на більшості черкаських пляжів заражена кишковою паличкою та стафілококом.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version