НовиниЧеркасиПотрібно ще 25 мільйонів: чому Черкаський драмтеатр не відчиняють...

Потрібно ще 25 мільйонів: чому Черкаський драмтеатр не відчиняють після реконструкції (Фото)

-

- Advertisment -

Щоб у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка почали показувати вистави, необхідно замінити на сцені тельфери – механізми для підйому декорацій, завіс та вантажів.

Про це розповів Суспільному директор театру Петро Ластівка.

Нинішнім тельферам понад 50 років і вони можуть бути небезпечними для акторів. Допоки цього не зроблять, театр відкрити не зможуть.

Червоні хідники у фойє театру ще не розгортали. Вони, як і нові меблі, чекають на відкриття установи. Не побачили відвідувачі і новорічну ялинку на другому поверсі.

«Левова частка роботи виконана: фойє, зал повністю готові. Монтаж світла та звуку готові на 90 відсотків. Єдине, що не зроблено – заміна тельферів», – розповів Петро Ластівка.

За словами директора, щоб замінити тельфери, потрібно ще 25 мільйонів гривень. Ці механізми підіймають вантажі, завіси та декорації на сцені і від того, наскільки вони надійні, залежить безпека акторів:

«Якщо комісія дасть дозвіл на використання тельферів хоча б на 10 років – тоді відкриємо, а якщо ні – то ні».

До кінця 2020-го замінити встигли акустичне та світлове обладнання. Новим пультом керуватиме начальник звукового цеху Олег Шевченко.

«Обладнання складне, але є час для того, щоб його освоїти, і щоб звук був на вищому рівні», – розповів Олег Шевченко.

Нині актори театру на карантині до кінця січня. За словами актора Павла Гончарова, локдаун для творчої людини – не завада. Зараз він готує творчий проєкт до дня народження Лесі Українки. На відкриття чекає, але щоб вже повністю відремонтованого театру:

«Всі ці елементи, які мають бути на професійній сцені – механіка сцени, світло, звук – вони мають бути досконалими. Ми краще будемо терплячими, доки це все не доведуть до професійного рівня».

Замовником робіт є департамент будівництва Черкаської облдержадміністрації. Зі слів виконувачки обов’язків директора Юлії Шевченко, кошти на заміну тельферів проєктом не передбачені:

«Нині зроблені повністю всі роботи, які відповідають проєкту. До цього ніхто не звертався ні з якими зауваженнями. І коли ми вже вводимо в дію цей об’єкт – тут з’являються нюанси щодо заміни обладнання».

З її слів, проєкт, який другого червня відкоригували на суму 62 мільйона, виконаний стовідсотково.

Фото: Суспільне

Як повідомляв сайт vikka.ua, мистецький блог черкаської журналістки потрапив до переліку кращих театральних медіа країни.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

«HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом (ВІДЕО)

Нові виклики перед роботодавцями. «HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом. Повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x