НовиниГрошіПопри мораторій: замість молодих кленів на площі 700-річчя хочуть...

Попри мораторій: замість молодих кленів на площі 700-річчя хочуть "виростити" ще один МАФ

-

- Advertisment -

Там, де мали зеленіти клени, взялися зводити черговий кіоск. Йдеться про багатостраждальну ділянку на площі 700-річчя, де минулоріч невідомі зрізали кілька дерев. Тоді деякі міські обранціі разом з активістами на місці знищених дерев висадили молоді клени й встановили лавочку задля комфорту містян. Останні й забили на сполох, коли помітили групу будівельників, що з самого ранку почала господарювати поміж дерев. На місці буремного встановлення нового кіоску побували кореспонденти vikka.ua

В першій половині дня робота тут кипіла: встановлену рік тому лавочку – зрізали, гілля дерев – обламали, на майданчик завезли пісок. Жителі будинку по вулиці Добровольського,15, під вікнами якого в попередні роки "виросло" кілька МАФів, а сьогодні розгорнулось будівництво, такою діяльністю невдоволені. Нарікають: численні кіоски повністю зіпсували види з вікон. І розмірковують: на випадок пожежі пожежна машина просто не зможе під’їхати до будинку через численні кіоски. Тому зводити ще один просто не дозволять. Розради шукали й у "вільнодемократівців" Олександра Згіблова, Володимира Гриценка й Тараса Коломійця, які вже одного разу не дали забудувати цю ділянку. 

Нагадаємо, баталії навколо цієї ділянки почались ще торік. Наприкінці літа невідомі серед ночі спиляли кілька каштані та липу, які протягом багатьох років росли тут. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко тоді назвав цих невідомих вандалами і пообіцяв винагороду 10 тисяч гривень тому, хто назве їх імена. Це зробив активіст Сергій Кузляєв: нагадав меру, як той за якихось 2,5 місяці до нічного спилювання лип одноосібно підписав договір з ФОП Зуєвою на облаштування кіоску на 20 квадратних метрах на Добровольського,15. Не залучав до цього ані депутатів, ані виконавчий комітет, не згадував і про вже діючий в той час мораторій. Активіст каже: обіцяної мером винагороди за те, що вивів на чисту воду винуватця, досі не дочекався. А от відновлення будівництва після річного затишшя – дочекались усі. 

Facebook / Анатолій Бондаренко

Власник майбутньої ТС, який під’їхав донатовпу невдоволених місцевих та депутатів разом зі своїм адвокатом, заявляє: будівництво ведеться законно, попри мораторій на встановлення подібних конструкцій у місті. Відповідний дозвіл підприємцю видав головний архітектор Черкас Віталій Чернуха, а паспорт прив’язки тимчасової споруди підписаний міським головою Анатолієм Бондаренком. Цьому передувало кілька місяців судової тяганини. 

З наростанням градусу суперечки збільшувалась і кількість її учасників: долучились активісти, на виклик прибули поліцейські. Будівельники ж, тим часом, завантаживши робочий інструмент, з місця події поїхали. Щоправда, як повідомили нам жителі району, повернулись і продовжили роботу одразу як учасники інциденту досягли хоч якихось домовленостей і роз’їхались. 

В післяобідній час виконком питання злощасного МАФу таки вирішив: доручив Віталію Чернусі скасувати паспорт прив’язки на вказаний об’єкт.

Facebook / Тарас Коломієць

А поки засідали у владному кабінеті, обранці виконали прохання жителів: понівечена лавка таки повернулась на місце.

Як повідомляв сайт vikka.ua, односелець черкаського мера зводить на одній з вулиць "хитрий" МАФ.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x