НовиниЧеркащинаПонад сотні дітей Черкащини допомогли патронатні вихователі

Понад сотні дітей Черкащини допомогли патронатні вихователі

-

- Advertisment -

П’ятнадцять патронатних родин Черкащини готові допомагати дітям, які потрапили в складні життєві обставини. Їхніми послугами вже скористалися 105 дітей, що перебувають в складних життєвих обставинах.

Із них 66 повернули в біологічні родини, 3 – передали під опіку/піклування, 36 влаштували в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, пише пресслужба ОДА.

«Патронатний вихователь – це спеціаліст, який пройшов навчання за спеціальною програмою підготовки кандидатів і на договірній основі доглядає, виховує та забезпечує реабілітацію тимчасово влаштованих в його сім’ю дітей, несе відповідальність за їхнє життя та здоров’я, – відзначає начальниця обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова. – Нині патронатні сім’ї є в Смілі (4), Черкасах (1), Умані (1), Золотоноші (1), Золотоніському (2), Корсунь-Шевченківському (1), Кам’янському (2), Христинівському (1) та Черкаському районах (2). Загалом в області продовжується робота зі створення патронатної родини в кожному місті, районі, ОТГ, адже запровадження патронату над дитиною є важливою складовою процесу де інституалізації».

Патронатні вихователі – це особи, які пройшли курс підготовки та за участю членів сім’ї надають послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини за місцем свого фактичного проживання. Згідно з договором з місцевою владою, патронатний вихователь має забезпечити дитині особистий простір для проживання, повноцінне харчуванням, доступ до визначених договором послуг, придбати дитині необхідний одяг, сприяти контактам дитини з батьками та співпрацювати з ними.

Патронат потрібен дітям, які не можуть залишатися вдома або з певних причин не можуть тимчасово перебувати зі своїми рідними, зокрема:

– новонародженим дітям, від яких відмовилися батьки;

– покинутим, безпритульним дітям;

– дітям з родин, де їм існує загроза життю та здоров’ю;

– дітям, які зазнали насильства;

– дітям, батьки чи опікуни яких померли чи пропали безвісти;

– дітям, батьки чи опікуни яких потребують реабілітації, лікування на стаціонарі.

Термін перебування в патронатній родині для дитини визначається індивідуально, але не може перевищувати 3-х місяців. В окремих випадках цей термін можуть продовжити до 6-ти місяців.

Водночас держава гарантує соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитини в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів, грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Всі, хто має зацікавленість патронатом, можуть звертатися до фахівців із соціальної роботи в громаді або місцевого центру соціальних служб для консультування та ознайомлення з процесом відбору та підготовки патронатних вихователів.

Нині в Україні понад 150 патронатних родин вже змінили життя понад 600 дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ на Черкащині перевищено майже на 15%.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський театр по-новому представив глядачеві “Макбет” (ВІДЕО) 

Приміряють образи, повторюють текст та перевіряють декорації. У Черкаському драматичному театрі актори готуються до чергової вистави "Макбет" Шекспіра. Ця постанова...

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x