НовиниЧеркасиПонад 700 людей: як у Черкасах московська церква переходила...

Понад 700 людей: як у Черкасах московська церква переходила в ПЦУ

-

- Advertisment -

У Черкасах у сквері «Хіміків» відбулися збори громади. Місцеві жителі висловилися за перехід від московської до української церкви. На зборах були присутні понад 700 осіб. Проголосували одноголосно.

Головою ж громади став актор Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, а нині боєць ТрО Олександр Гуменний. Після заходу парафіяни спокійно розійшлися по домівках. Про це розповідається на сайті КП «Дирекції парків».

“До Черкаської міської ради звернулась ініціативна група прихожан, тож ми як влада забезпечили їм майданчик для проведення зборів. Я тут присутній як містянин, громадянин. Тож як громадянин висловлю і свою думку: вже настав час визначатися. Бо в країні війна, тож діяти ми маємо рішуче. Бо в нас загинуло вже 140 Героїв на цій війні, і я був на 130 похоронах – і не бачив там священиків церкви так званого московського патріархату. Жодного, навіть коли ховали членів їхніх громад. Могли прийти як громадяни, а не як священики. Але не приходили. Час нашій Верховній Раді прийняти рішення, що не може в країні працювати релігійна організація, яка зорієнтована на країну-агресорку. Час нашим міським депутатам приймати рішення. Моя громадянська позиція – в країні має бути Єдина православна українська помісна церква”, – виступив Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас.

За словами Бондаренка, на сьогодні в Черкасах ще лишається 9 церков УПЦ. У більшості з них є порушення щодо відведення земельних ділянок, щодо здачі в експлуатацію та оформлення будівель. Така ж ситуація і з Свято-Стрітенською парафією.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x