НовиниЧеркасиСквер «Митницький» хочуть перейменувати на честь Героїв Азову

Сквер «Митницький» хочуть перейменувати на честь Героїв Азову

-

- Advertisment -

Для увічнення пам’яті воїнів полку «Азов», серед яких були й черкасці, сквер «Митницький» перейменують на честь Героїв Азову. Таке рішення ухвалили на засіданні топонімічної комісії Черкаської міської ради.

З проханням ушанувати загиблих під час оборони Маріуполя Героїв полку «Азов» звернулися їхні рідні. Відповідна електронна петиція була зареєстрована на сайті міської ради. Петиція набрала необхідну кількість голосів і була підтримана рішенням сесії.

Перший заступник Черкаського міського голови, очільник топонімічної комісії Сергій Тищенко проводив кілька зустрічей з родинами загиблих, обговорювали різні варіанти вшанування. Зрештою, дійшли згоди, аби на честь Героїв Азову назвати сквер «Митницький».

«Ми зараз маємо 4 топоніми в Черкасах зі схожими назвами: є мікрорайон Митниця, вулиця «Митницька», пляж «Митницький» та сквер «Митницький». Назва останнього широко не прижилася, тому виникла пропозиція про перейменування його на честь Героїв Азову». – відзначив секретар топонімічної комісії Олексій Дубовий.

Як пояснив Олексій Дубовий, згідно з процедурою питання перейменування скверу має пройти громадське обговорення, потім його повинні ухвалити члени виконавчого комітету і сесія Черкаської міської ради.

«Після героїчної оборони Маріуполя «Азов» асоціюється у свідомості людей з потужним національним рухом борців за свободу. Зараз такий героїчний подвиг українського духу нам показують бійці поблизу Бахмута. Ми вдячні нашим захисникам за своє життя на мирній території, за кожен ранок, який зустрічаємо. І міська влада разом із депутатським корпусом робить і робитиме все можливе для увічнення пам’яті про героїчний подвиг наших містян, – наголосив Сергій Тищенко. – Дякую всім батькам захисників, які народили і виховали таких титанів духу, патріотів, котрі заплатили найвищу ціну за майбутнє нашої держави. Слава Україні! Героям слава!».

Зазначимо, що, вшановуючи Героїв-захисників, раніше топонімічна комісія підтримала рішення про перейменування у Черкасах вулиці Сержанта Смірнова на «Захисників Азовсталі», а сквер Сержанта Смірнова – на «Захисників України». Це питання вже ухвалили члени виконавчого комітету, остаточне слово – за депутатами на сесії Черкаської міської ради.

Нагадаємо: сквер Сержанта Смірнова розташований на розі вулиць Сержанта Смірнова – Гагаріна. Сквер «Митницький розміщений за супермаркетом уздовж вулиці Богдана Хмельницького.

Читайте також:

На Черкащині громада перейшла в ПЦУ: скандали, погрози, сутички

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
11 місяців тому

ЗАДОЛБАЛИ СЕБЯПОМЕНЯЙТЕ ,,,

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x