НовиниБезпекаПоліцейський пес із Умані йде на пенсію

Поліцейський пес із Умані йде на пенсію

-

- Advertisment -
Арс відзначив вихід на “пенсію” розкриттям злочину, поліцейські Умані проводжають помічника на заслужений відпочинок. Про це пише Поліція Черкаської області.
Вісім років чотирилапий правоохоронець ніс службу у Кінологічному центрі поліції Черкащини. Арс спеціалізувався на пошуках наркотичних речовин та допоміг викрити чимало злочинів. Тепер він на заслуженому відпочинку у родині слідчого.
Цуценя, яке назвали Арсом, з’явилося на світ у 2014 році в Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції в Черкаській області, де його мама несла службу. Пес мав гарну генетику і змалечку проявив здібності до виявлення наркотичних речовин. Він пройшов навчання та у 2015 році розпочав свою службу разом з інспектором-кінологом в зоні проведення АТО.
Арс допоміг викрити понад 20 фактів незаконного розповсюдження наркотичних речовин. На його рахунку нарколабораторії в Умані. А ще чотирилапий помічник чергував на блокпостах, де перевіряв транспортні засоби на наявність наркотиків.
11 серпня в Арса було “крайнє” чергування. Він заступив на службу з молодшим інспектором-кінологом Петром Присяжнюком. Тоді вони у складі слідчо-оперативної групи виїхали на санкціонований обшук, який проводили за фактом крадіжки. Лабрадор, завдяки досвідченому нюху, у надвірній споруді виявив 24 пакетики з наркотичною речовиною, схожою на амфетамін, що були в ящику. А в будинку пес вказав на шафу, де зберігався пакет ймовірно із канабісом. Слідчі вилучили речові докази та передали їх на експертні дослідження.
«Виростити та видресувати службового собаку – справа не з легких. Адже кожен із чотирилапих має свій характер та вимагає особливого підходу. Арс – мій надійний помічник, я завжди був упевнений в тому, що він впорається із поставленими завданнями», — зазначив кінолог Петро Присяжнюк.
“Офіцер Арс” завершив свою поліцейську кар’єру. На заслуженому відпочинку він житиме в сім’ї уманського слідчого, який забрав пса до себе додому.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В одному з черкаських садочків – нова керівниця

У ДНЗ №21 «Веселка» призначили нову завідувачку. Відтепер дошкільний навчальний заклад очолюватиме Світлана Новодран. Повідомляє Департамент освіти і гуманітарної...

На Черкащині патрульні виявили наркотичні речовини у водіїв

Патрульні продовжують виявляти осіб із, ймовірно, наркотичними речовинами. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Недавно, виконуючи свої обов'язки...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x