НовиниЧеркащинаПісля отримання цінного подарунку на Канівщині хочуть створити музей

Після отримання цінного подарунку на Канівщині хочуть створити музей

-

- Advertisment -

Створити музей історії Трахтемирівського півострова, що на Канівщині.  Із такою ідеєю виступив директор державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» Тарас Теліженко, повідомляє пресслужба установи.

За його словами, багато людей цікавляться питанням створення такого музею і готові надати матеріали для подальшої експозиції. Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» вже «взяв курс» на створення історичної збірки.

Днями киянин Сергій Загородній подарував заповіднику старовинний малюнок млину у селі Григорівці на Канівщині.

«Судячи з усього, малюнок був колись частиною альбому мандруючого художника. Збереглася навіть номерація сторінки… Добре, що маємо ім’я художника, який виконав малюнок і його власноручний підпис, який свідчить, що цей вітряк був саме у Григорівці», – зазначив директор заповідника  Тарас Теліженко.

Сергій Загородній, який передав малюнок роботи художника Андрія Корицького заповіднику, зазначає, що бачив ще декілька сторінок з того ж альбому.  Інші малюнки не мали явної “прив’язки” до Трахтемирівського півострова, бо на них були якісь орнаменти і пейзажі природи, але один з малюнків містив дату в підписі – “1920 рік”. Тобто, замальовки робилися сотню років тому – на початку ХХ століття.

Історики зазначають, що насправді, колись вітряків було дуже багато практично біля кожного села – скажімо, навколо Івківців на Чигиринщині їх було 26, а навколо Вереміївки Золотоніського повіту – 56.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із піснями, у вишиванках та з прапором: черкащанка розповіла, як українки у Мілані відзначили День Незалежності (Фото)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x