НовиниЧеркасиІз піснями, у вишиванках та з прапором: черкащанка розповіла,...

Із піснями, у вишиванках та з прапором: черкащанка розповіла, як українки у Мілані відзначили День Незалежності (Фото)

-

- Advertisment -

З десяток українок з дітками зібралися 24 серпня на площі біля Арки Миру (Arco della Pace) в Мілані, щоб відсвяткувати День Незалежності України. Жінки вбралися у вишиванки та віночки, із собою прихопили великий прапор України та гарний настрій.

Однією із учасниць акції була членкиня української громади в Мілані, черкащанка Любов. Жінка поділилася із редакцією сайту vikka.ua своїми враженнями та кількома світлинами із святкування.

«День Незалежності найчастіше святкую в Україні, а цього року повернулася раніше і спільно з іншими учасниками української громади вийшла в національному одязі з українським прапором та гарним настроєм до площі Arco della Pace», – зазначає черкащанка.

Жінка зізнається, що була вражена тими емоціями, з якими до них підходили люди. Їх вітали італійці, туристи з Голландії, інших країн. Усі цікавилися, раділи разом з ними. Українки з доньками заспівали народних пісень та влаштували невеликий флешмоб, розгорнувши державний прапор на площі.

«Пісень цього року було не багато, а взагалі наша громада співуча. Раніше у нас із Черкас було 6-7 жінок, зараз більшість повернулися додому і залишилося троє. Нажаль, не всі мали змогу вийти до площі у День Незалежності України, але зв’язок у нас з ними тісний», – говорить Любов.

Жінка багато років тому виїхала до Мілану, а в 2018 році під час екскурсії та Фестивалю українського мистецтва познайомилася з активісткою і організаторкою української громади Марічкою Забіякою. Саме з того часу Любов стала учасницею фактично всіх заходів, організованих національною спільнотою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Фестиваль пляжного регбі» провели в Черкасах на День Незалежності.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x