НовиниЧеркасиПильне око й гострий нюх: як шукають вибухівку черкаські...

Пильне око й гострий нюх: як шукають вибухівку черкаські собаки (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Титан – чотирилапий помічник черкаських кінологів. Сьогодні він приїхав до торгового центру на тренування. Шукає замінники наркотичних речовин. Їх заховали  напередодні всередині закладу. Разом з інспектором він заходить до камер схову, відразу починає прискіпливий пошук. І вже за хвилину сідає біля комірки: так вказує інспектору про знахідку.

«У цій ячейці знаходиться речовина-замінник наркотичних речовин», – коментує знахідку кінолог Євгеній Коваленко.

Титан показує вправність не лише на тренуванні, кажуть кінологи. Допомагав знаходити наркотики і в реальному житті.

«Остання подія при обшуку, коли виїжджали, то знайшов більше чим на мільйон гривень наркотичних речовин», – зазначає заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Черкаській області Євгеній Коваленко.

Далі на інспекцію виходить Сільва. У цієї чотирилапої завдання теж серйозне і трішки святкове. Потрібно знайти подарунок під ялинкою, але не звичайний, а з вибуховою речовиною. Сільва обнюхує все і таки знаходить.

«Ось в чехлі телефона знаходився імітатор вибухової речовини, гексоген», – каже старший інспектор-кінолог Андрій Давиденко.

Намагається знайти вибухову речовину й чотирилапий інспектор Вірс. Для цього зазирає у дитячий відділ. Розгублюється, коли бачить камеру. Декілька разів обходить комірки для речей і таки ловить на нюх подарунок, який залишили інспектори.

«В кубику був захований імітатор вибухової речовини, в якій знаходиться тротил. Тому в іграшках також можуть бути бомби», – додає інспектор-кінолог з пошуку вибухових речовин та зброї Роман Іполітов.

Найчастіше зловмисники повідомляють про начебто замінування шкіл та торгових центрів. Коли надходить виклик, інспектори з вибухотехіками їдуть на місце події.

«Проходить евакуація всіх, хто знаходиться на даному об’єкті і детально проходимо всі поверхи, всі кімнати, де є доступ для детального обшуку. Якщо бачимо якийсь підозрілий предмет, то даємо його понюхати нашому чотирилапому напарнику. Якщо добре він відреагував, значить проходимо далі», – додає Роман Іполітов.

Кінологи розповідають: на виклики про начебто замінування виїжджають нерідко. В середньому 2-3 рази на тиждень. Перевіряють все, адже від цього залежить безпека людей. А допомагають їм в цьому Титан, Сільва й Вірс.

 

 

Читайте також:

Чотирилапий помічник кінологів Титан допоміг знайти наркотики. У Шполі під час обшуку виявив таких речовин на суму більш як мільйон гривень.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x