НовиниЧеркасиПильне око й гострий нюх: як шукають вибухівку черкаські...

Пильне око й гострий нюх: як шукають вибухівку черкаські собаки (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Титан – чотирилапий помічник черкаських кінологів. Сьогодні він приїхав до торгового центру на тренування. Шукає замінники наркотичних речовин. Їх заховали  напередодні всередині закладу. Разом з інспектором він заходить до камер схову, відразу починає прискіпливий пошук. І вже за хвилину сідає біля комірки: так вказує інспектору про знахідку.

«У цій ячейці знаходиться речовина-замінник наркотичних речовин», – коментує знахідку кінолог Євгеній Коваленко.

Титан показує вправність не лише на тренуванні, кажуть кінологи. Допомагав знаходити наркотики і в реальному житті.

«Остання подія при обшуку, коли виїжджали, то знайшов більше чим на мільйон гривень наркотичних речовин», – зазначає заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Черкаській області Євгеній Коваленко.

Далі на інспекцію виходить Сільва. У цієї чотирилапої завдання теж серйозне і трішки святкове. Потрібно знайти подарунок під ялинкою, але не звичайний, а з вибуховою речовиною. Сільва обнюхує все і таки знаходить.

«Ось в чехлі телефона знаходився імітатор вибухової речовини, гексоген», – каже старший інспектор-кінолог Андрій Давиденко.

Намагається знайти вибухову речовину й чотирилапий інспектор Вірс. Для цього зазирає у дитячий відділ. Розгублюється, коли бачить камеру. Декілька разів обходить комірки для речей і таки ловить на нюх подарунок, який залишили інспектори.

«В кубику був захований імітатор вибухової речовини, в якій знаходиться тротил. Тому в іграшках також можуть бути бомби», – додає інспектор-кінолог з пошуку вибухових речовин та зброї Роман Іполітов.

Найчастіше зловмисники повідомляють про начебто замінування шкіл та торгових центрів. Коли надходить виклик, інспектори з вибухотехіками їдуть на місце події.

«Проходить евакуація всіх, хто знаходиться на даному об’єкті і детально проходимо всі поверхи, всі кімнати, де є доступ для детального обшуку. Якщо бачимо якийсь підозрілий предмет, то даємо його понюхати нашому чотирилапому напарнику. Якщо добре він відреагував, значить проходимо далі», – додає Роман Іполітов.

Кінологи розповідають: на виклики про начебто замінування виїжджають нерідко. В середньому 2-3 рази на тиждень. Перевіряють все, адже від цього залежить безпека людей. А допомагають їм в цьому Титан, Сільва й Вірс.

 

 

Читайте також:

Чотирилапий помічник кінологів Титан допоміг знайти наркотики. У Шполі під час обшуку виявив таких речовин на суму більш як мільйон гривень.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x