НовиниЧеркащинаПерші публічні люди Черкас отримали вакцини від ковіду (Фото)

Перші публічні люди Черкас отримали вакцини від ковіду (Фото)

-

- Advertisment -

Залишками COVID-вакцини, розрахованої на медиків, на Черкащині провакцинували трьох публічних осіб.

Першопрохідцями стали депутат Черкаської міськради Віктор Євпак, народна депутатка України Роксолана Підласа і заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова. Про це інформує кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ дозволило громадським діячам, діячам культури і спорту та лідерам релігійних спільнот робити щеплення проти COVID-19 залишками вакцин, які підготували для медиків.

«Щодня, перед тим, як починаємо щеплення, ми отримуємо чіткі списки тих, хто має вакцинуватись. Кількість людей у списках має бути кратна 10, оскільки флакон розрахований на 10 доз. Але в процесі роботи завжди виникають ситуації, коли пацієнти через певні причини не можуть вакцинуватись. Можливо, це алергічні реакції, гіпертонічний криз чи перенесений раніше ковід. У цьому випадку можливі залишкові дози. В першу чергу ми шукаємо медпрацівників даного закладу. Якщо таких на сьогодні уже немає, викликаємо публічних осіб. У будь-якому випадку жодна доза вакцини не має бути втрачена», – розповіла лікар-педіатр Звенигородського ЦПМСД Людмила Доценко.

Попередньо публічні люди реєструються у гугл-формі на сайті ОДА. За статистику відповідає Управління охорони здоров’я, яке й повідомлятиме осіб про залишок доз у лікувальних закладах. Так, 10 березня таких залишкових доз було три.

Міський обранець Віктор Євпак погодився на екстрене вакцинування, аби своїм прикладом показати, що це правильна практика.

«Я давно перехворів коронавірусом, навіть на антитіла не здавав. Уже з’явився не один новий штам вірусу. Я багато разів їздив в Африку, туди потрібно чимало вакцин, і це нормально. Я тут, щоб розвіяти міфи. Це якась гібридна війна, коли нав’язують паніку. В Україні дуже багато людей не довіряють, але кому? Лікарі у нас професіонали, вакцина сертифікована. Якби було можливо, вакцинував би і своїх батьків, дітей, дружину, щоб показати що це правильна історія», – сказав депутат.

У черзі на вакцинацію громадським діячам необхідно мати при собі паспорт і ідентифікаційний код. Потім їх вносять в електронну базу, міряють температуру, тиск та, власне, проводять вакцинування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, медики Черкащини навчаються правилам вакцинації від коронавірусу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x