НовиниОсвітаУчні-переселенці спілкуються з черкаськими вчителями й після повернення додому,...

Учні-переселенці спілкуються з черкаськими вчителями й після повернення додому, — директорка гімназії

-

- Advertisment -

Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну черкаські школи призвичаїлися працювати в нових умовах. Директорка гімназії №9 імені О. Луценка, депутатка Черкаської обласної ради Ірина Топчій розповіла про особливості освітнього процесу в дистанційному форматі, а також про учнів і вчителів, які змушені були покинути свої домівки через війну.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Із 16 березня черкаські школярі повернулися до повноцінного навчального процесу, щоправда, — у дистанційному форматі.

За словами директорки 9-ї гімназії, пристосуватися до нових умов освітяни змогли оперативно, адже ще під час пандемії коронавірусу мали схожий досвід організації освітнього процесу. Інша справа — морально таке навчання дуже відрізняється від звичного.

— Учителі сповна опанували дистанційні технології навчання, тож зараз як належне працюють зі школярами онлайн. Такі уроки за якістю не відрізняються від занять офлайн. Звісно, хочеться бачити дітей, але ми вже звикли, — говорить Ірина Топчій.

Відколи на Черкащину почали прибувати вимушені переселенці, у гімназії №9 навчалося 88 дітей із числа внутрішньо перемішених осіб, сьогодні таких учнів лишилося 78.

— Потроху люди повертаються додому, зокрема на Київщину й до самої столиці. Серед них є і випускники 9-х та 11-х класів. Є й такі діти, які повернулися на батьківщину, але продовжують спілкуватися онлайн із нашими вчителями, — розповідає директорка навчального закладу.

За словами Ірини Топчій, більшість дітей із числа ВПО, які долучилися до освітнього процесу в Черкасах, зізнаються, що навчання тут відрізняється від того, що вони досі мали у себе вдома. Йдеться про те, що вчителі гімназії не користуються методом «написати завдання у вайбер», а проводять повноцінні уроки онлайн із використанням інтерактивних матеріалів.

Віднедавна в педагогічному колективі гімназії працює нова колега, яка через війну втратила житло й тепер проживає в Черкасах.

— Нашою колегою стала вчителька англійської мови з Маріуполя. Зараз вона плідно працює нарівні з іншими педагогами. Наш колектив її всіляко підтримує, ситуація в неї складна — людина втратила житло. Уже те, що вона має можливість працювати й отримує зарплатню — для неї дуже важливо, — говорить пані Ірина.

За кордоном, за словами директорки, наразі перебувають і деякі учні та педагоги гімназії.

— Учителі, які виїхали за кордон, продовжують проводити заняття дистанційно. Вони ведуть повноцінну роботу. Дехто з дітей теж виїхав за кордон, але їх не так багато — 120—150 осіб. Багато хто вже повернувся, зокрема випускники, які вже завершуватимуть навчання й готуватимуться до випуску. У такому навчанні проблемою є хіба різниця в часі, що часом не дає змоги вийти на зв’язок — тоді ми даємо індивідуальні завдання, — пояснює Ірина Топчій.

Керівниця каже, що в таких умовах надважливим є просте спілкування. Батьки учнів із-за кордону зізнаються, що саме за цим зараз і виходять на зв’язок із черкаськими школами, бо людська підтримка надає їм сил.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю:

YouTube player

 

Читайте також: «Випускний перемоги» й свідоцтва НУШ: яким буде завершення навчального року в Черкасах? 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x