НовиниОсвітаПротидія тероризму на Черкащині: проведуть «виховні години» й просять...

Протидія тероризму на Черкащині: проведуть «виховні години» й просять пильнувати дітей

-

- Advertisment -

Через хвилю псевдозамінувань на Черкащині і в інших регіонах України в освітніх закладах області ініціюють просвітницькі заходи з протидії тероризму. Правоохоронці й міська влада у свою чергу закликають батьків пильнувати своїх дітей.

Як повідомили в пресслужбі Черкаської ОДА, в області планують провести профілактичні виховні бесіди з дітьми та просвітницькі заходи з батьками щодо запобігання дій терористичного характеру серед учнів.

– Керівники закладів освіти мають провести з учасниками освітнього процесу інструктажі та просвітницькі заходи щодо правил поводження в надзвичайних ситуаціях та про кримінальну відповідальність за завідома неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, – розповіла заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

За словами начальника Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерія Данилевського, йдеться не лише про школярів, які часом не усвідомлюють повної відповідальності за свої дії і вдаються до протиправних дій, використовуючи анонімні дзвінки з повідомленнями про «замінування». Важливо розуміти, що неповнолітні часто можуть ставати жертвами маніпуляцій дорослих зловмисників, які використовують дітей у своїх злочинних цілях.

Як повідомив в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Богдан Бєлов, у середу, 2 лютого, черкаські школярі продовжать навчатися у стаціонарному режимі. Попри те, що сьогодні в місті вкотре повідомили про замінування всіх шкіл. Керівник департаменту попросив батьків пильнувати дії своїх дітей, адже більшість повідомлень про псевдозамінування в усій країні надходять від неповнолітніх.

За словами Богдана Бєлова, спільно з правоохоронцями освітяни проводитимуть лекції та інструктажі щодо реагування на фішингові інтернет-провокації, аби діти не піддавалися на маніпуляції.

Нагадаємо, тижнем раніше поліція разом із СБУ затримали студента, який повідомляв про «заміновані» навчальні заклади й ТРЦ протягом січня через закритий телеграм-канал.

Як повідомили в пресслужбі ГУНП в Черкаській області, кіберполіція під час моніторингу соціальних мереж викрила чотирьох підлітків, які просили замінувати заклади освіти, у яких вони навчаються, аби не ходити на уроки. Із підлітками роз’яснювальну бесіду.

Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за статтями 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) і 258-2 (Публічні заклики до вчинення терористичного акту).

Черкаські правоохоронці у свою чергу просять батьків розказати дітям про відповідальність за завідомо неправдиві повідомлення. Зокрема, не зайве поговорити про друзів, із якими вони спілкуються онлайн, дозвілля і захоплення. радять також поцікавитися, які вебсайти діти відвідують та з ким розмовляють.

«Навчіть своїх дітей відповідальному та етичному поводженню в Інтернеті, вони не повинні використовувати соціальну мережу для розповсюдження пліток, погроз іншим та хуліганських дій», – йдеться у зверненні правоохоронців.

У поліції нагадують, що відповідальність за дії неповнолітніх дітей несуть батьки.

Відео правоохоронців із одного з затримань псевдомінерів:

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x