додому Новини Одарич мріє про створення єдиної в Україні плавучої сцени у Черкасах

Одарич мріє про створення єдиної в Україні плавучої сцени у Черкасах

0

Учасники "Майстерні громадської активності" з різних міст Польщі, Білорусі та України завітали до Черкас. Зустріч активістів відбулася у студії "МедіаМайдану".

Креативна молодь розповіла про реалізацію власних проектів у своїх містах. У зустрічі взяв участь й міський голова Сергій Одарич.

– Майстерня громадської активності – це програма неформальної громадянської освіти, яка об’єднує молодь з України, Білорусі та Польщі, ? розповідає піар-координатор програми Юлія Кнюпа. ? Вже протягом восьми років учасники програми працюють задля того, щоб змінити своє оточення на краще. У цьому їм допомагають кваліфіковані тренери.

Загалом до Черкас приїхали близько 100 активістів, кожен з яких вже реалізував важливий для свого міста проект. Психологічні тренінги, стандартизація реклами, мистецькі фестивалі, колекціонування старих фотографій для молоді та майстер-класи з деку пажу ? це лише мала частина ідей та проектів молоді.

На думку Сергія Одарича, влада має фінансово мінімально підтримувати такі проекти.

– Чим більше влада вкладає у проект, тим більша спокуса виникає керувати ним. Функція влади полягає в забезпеченні активістів комфортними, доступними просторами для заходів. Сквери, бібліотеки, клуби, приміщення, ? це те чого бракує нашим містам, ? говорить міський голова.

Також Сергій Одарич зізнався, що найцікавішим і найскладнішим проектом Черкас є "Fасewall" ? 35-меторва стіна, що складається з понад 4 тисяч портретів містян.

За словами Сергія Одарича, з кожним роком громадська активність зростає. Проте білоруські активісти побачили в Черкасах й недоліки. Зокрема, людям з особливими потребами дуже важко пересуватися вулицями міста. Так, не вистачає пандусів, а світлофори не підлаштовані під людей з вадами зору. Тим не менш активісти відзначають чуйність містян та красу старих будівель, у яких є величезний потенціал для реставрації і використанні у майбутньому.

– Я мрію про те, що наше місто стане туристичним центром. Ми маємо унікальну особливість. Місто знаходиться на березі прісного моря. Було б добре сконструювати єдину в Україні плавучу сцену. І, наприклад, театральні вистави показувати на воді чи з використанням води, – сказав міський голова.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version