НовиниЧеркасиОблдержадміністрація вчергове здійснює тиск на Черкаську ТЕЦ

Облдержадміністрація вчергове здійснює тиск на Черкаську ТЕЦ

-

- Advertisment -

Напередодні, 23 жовтня, на нараді в Черкаській ОДА щодо початку опалювального сезону, голова ОДА Сергій Сергійчук вже вдруге за місяць звинуватив теплопостачальників у завищених тарифах на теплопостачання та гарячу воду й повторно озвучив вже раніше спростовані звинувачення.

Глава області мав на увазі Черкаську ТЕЦ, при тому, що тариф ТЕЦ нижчий за тариф «Черкаситеплокомуненерго» на 20%. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Черкаської ТЕЦ

Після палких висловів голова ОДА підняв питання щодо необхідності термінової передачі ТЕЦ громаді міста та зниження тарифів.

Керівництво Черкаської ТЕЦ говорить, що не розуміє чим викликані чергові, вже спростовані безпідставні звинувачення зі сторони голови ОДА виключно на рахунок їх підприємства та вважає таке рішення наразі абсолютно недоцільним, у першу чергу для споживачів. Також на підприємстві наголошують, що таке рішення потягне за собою додатковий фінансовий тягар для 2/3 міста.

«Сьогодні, на старті опалювального сезону, таке рішення, абсолютно нічим необґрунтоване, окрім як особистим бажанням місцевої влади. Воно може призвести до певних збоїв у роботі підприємства, а як наслідок у теплопостачанні, що є абсолютно неправильним і недоцільним, у першу чергу для комфортного життя споживачів», – зазначив Віктор Олексенко, голова правління ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО».

Віктор Володимирович додає, що наразі тариф Черкаської ТЕЦ на послугу з постачання теплової енергії у порівнянні з підприємством «Черкаситеплокомуненерго» фактично нижчий на 20%, а встановлений НКРЕКП тариф на нову послугу з постачання теплової енергії, за новими договорами – взагалі на 30%. До всього, тариф ТЕЦ є один із найнижчих серед міст країни.

ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» є ліцензіатом НКРЕКП. Відповідно, тарифи на теплову енергію встановлює Національний регулятор.

У зоні обслуговування Черкаської ТЕЦ наразі 700 житлових будинків міста, у «Черкаситеплокомуненерго» – 476. Відтак, упродовж опалювального сезону 2020-2021рр. більша частина Черкас, що є споживачами Черкаської ТЕЦ, отримуватиме тепло за нижчими тарифами. На сьогодні за одним із найнижчих тарифів тепло від ТЕЦ вже отримують садочки та лікарні Черкас.

Завдяки такій суттєвій рiзниці мiж тарифами на теплову енергiю ТЕЦ та ЧТКЕ, спiввласники багатоквартирних будинкiв Пiвденно-захiдного району м. Черкаси, що є абонентами «Черкаситеплокомуненерго», подали до ТЕЦ звернення про зміну теплопостачальної організації на користь Черкаської ТЕЦ. У разі переходу цих споживачів до Черкаської ТЕЦ тариф стане ще нижчим.

«При формуванні середнього тарифу двох теплопостачальних організацій, тариф на теплову енергію може стати меншим лише для споживачів «Черкаситеплокомуненерго», проте в той же час він зросте для споживачів, зони обслуговування Черкаської ТЕЦ, а це додатковий фінансовий тягар для 2/3 черкаських родин», – акцентував Віктор Олексенко.

У разі прийняття такого рішення міською владою ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» буде звертатися до компетентних владних інститутів за допомогою у врегулюванні цієї ситуації, так як подібні рішення не можуть прийматися похапцем та носити швидкоплинний характер, усі розрахунки повинні бути ґрунтовно вивчені та прийматися виключно на користь споживачів міста Черкаси.

ЯК раніше передавав сайт vikka.ua, звинувачення про завищені тарифи вже були спростовані керівником Черкаської ТЕЦ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x