НовиниГрошіЗвинувачення безпідставні: у Черкаській ТЕЦ спростували інформацію про завищені...

Звинувачення безпідставні: у Черкаській ТЕЦ спростували інформацію про завищені тарифи (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Днями голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук звинуватив підприємство «Черкаське хімволокно» у завищених тарифах на теплопостачання та гарячу воду, зазначивши, що кожна родина щороку переплачує по 4 тисячі гривень. Така інформація була озвучена 30 вересня під час координаційної наради в облдержадміністрації. Журналісти звернулося до голови правління ПРАТ «Черкаське хімволокно» Віктора Олексенка, аби він прокоментував цю ситуацію.

Про це пише «ВиЧЕрпно».

Зі свого боку, Віктор Олексенко такі звинувачення від голови ОДА називає безпідставними та наголошує на тому, що станом на 1 червня 2020 року для ПРАТ «Черкаське Хімволокно» встановлені тарифи на послугу з постачання теплової енергії, перебувають у п’ятірці найнижчих серед ліцензіатів НКРЕКП у розрізі міст всієї країни – 1007,83 грн/Гкал без ПДВ (відповідно до діючих договорів). Разом із тим, підприємство у п’ятірці з найнижчими тарифами на послугу з постачання теплової енергії для бюджетних установ – 958,21 грн/Гкал без ПДВ (відповідно до діючих договорів). Йдеться про садочки, лікарні, школи, які фінансуються з міського бюджету.

«Ми зовсім не розуміємо, чим була викликана така негативна хвиля звинувачень від голови ОДА у бік нашого підприємства. Ще більше вразило, що представник державної влади використав у своїй промові безпідставні звинувачення, що були озвучені раніше із сумнівних джерел. Підприємство «Черкаське хімволокно» завжди відкрите до діалогу як з обласною, так і з місцевою владою. Такі обвинувачення, на думку підприємства, є не конструктивними», — повідомив Віктор Володимирович.

Він додає, що наразі тариф Черкаської ТЕЦ на послугу з постачання теплової енергії у порівнянні з підприємством «Черкаситеплокомуненерго» фактично нижчий на 20% та є одним з найменших у порівнянні з іншими містами України, що стартують від 1100 до близько 1350 грн/Гкал без ПДВ.

Через суттєву рiзницю мiж тарифами на теплову енергiю ТЕЦ та ЧТКЕ спiввласники багатоквартирних будинкiв Пiвденно-захiдного району м. Черкаси, що є абонентами «Черкаситеплокомуненерго», на загальних зборах навіть почали приймати рiшення про зміну теплопостачальної організації на користь Черкаської ТЕЦ. Що в свою чергу може вплинути на тариф для мешканців міста у сторону зменшення.

«Варто зазначити, що ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» є ліцензіатом НКРЕКП. Відповідно тарифи на теплову енергію встановлює Національний регулятор. Підприємство тариф формує та розраховує відповідно до нормативних документів, далі проходить процедура обговорення, затвердження та встановлення безпосередньо регулятором», — зазначив Віктор Олексенко.

У ході наради голова ОДА розповів, що Обласна адміністрація надіслала запит до ПрАТ «Черкаське хімволокно», де у 25-ти пунктах викладено аргументи щодо необхідності зменшення тарифу до економічно обґрунтованого рівня.

«Напередодні зазначеної наради, ми дійсно отримали запит від обласної адміністрації, проте не з пропозиціями, а щодо надання документів про фінансово-господарську діяльність підприємства за кілька останніх років», — підтвердив Олексенко.

Черкаське Хімволокно надало вичерпну відповідь на лист, а також підприємством були надані пропозиції можливих варіантів щодо зниження тарифів на теплову енергію від Черкаської ТЕЦ.

Також на підприємстві наголосили, що ТЕЦ не закуповує і не використовує у виробничому процесі вугілля з непідконтрольних територій. Про що свідчать відповідні договори та контракти.

Окрім того, голова правління розповів, що цього року за рахунок інвестиційної та ремонтної програми було відновлено котло-турбінне обладнання, закуплено новий трансформатор, здійснено перекладку теплових мереж.

Віктор Володимирович наголосив, що на сьогодні Черкаська ТЕЦ готова подати тепло до будинків жителів міста.

«На сьогодні на Черкаській ТЕЦ завершується підготовка до опалювального сезону. Виконані ремонтні роботи на внутрішньостанційному обладнанні, на тепловій мережі проведено всі 4 чотири етапи гідравлічних випробувань, замінено проблемні ділянки трубопроводу», – підкреслив Віктор Олексенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаська ТЕЦ завершила четвертий етап гідро випробувань.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині поліція розслідує побиття пенсіонера

Поліція розпочала досудове розслідування щодо 33-річного жителя Канівщини за фактом нанесення тілесних ушкоджень пенсіонеру. Про це повідомляє пресслужба ГУНП...

У Черкасах провели обласний етап пісенного конкурсу «Червона рута» (ВІДЕО)

У Черкасах відбувся обласний відбірковий конкурс ХVIІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута». Переможці братимуть участь у фіналі наступного року. Відбір...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x