додому Новини Спорт Незаконно засуджений журналіст родом з Черкас надіслав колегам перший малюнок з колонії

Незаконно засуджений журналіст родом з Черкас надіслав колегам перший малюнок з колонії

0

Незаконно засуджений у РФ журналіст Роман Сущенко, який народився й виріс у Черкасах, зміг надіслати з неволі свій перший малюнок. Нині російський політв’язень перебуває у колонії в селі Утробіно, пише "Укрінформ".

У листі колегам журналіст розповів про свої спостереження про нове місце перебування. 

"За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все з умовами та "принадами" переміщення за примусом (вагон "столипін", антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, які змінили за рішенням суду свій соціальний статус", – пише Сущенко.

За словами журналіста, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Крім листа колегам, політв'язень надіслав свій новий малюнок – втрачений "Руанський собор". Раніше Сущенко вже малював його, але з невідомих причин він був загублений і не дійшов до його сім'ї. Тому журналіст вирішив намалювати новий. 

Малюнок виконаний за допомогою "кіровського рожевого киселя" і пастеллю.

Нагадаємо, колишнього черкащанина, власного журналіста "Укрінформ" Романа Сущенка було затримано 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. 4 червня 2018 Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Як повідомляв сайт vikka.ua, полонений моряк-черкащанин відмовився свідчити у "анексованому" суді.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version