НовиниЧеркащинаНебезпечна риба: в Україні не вистачає вакцин від ботулізму

Небезпечна риба: в Україні не вистачає вакцин від ботулізму

-

- Advertisment -

Упродовж останнього часу в країні продовжують реєструватися випадки захворювання на ботулізм серед населення країни, пов’язані з вживанням рибної продукції. Один з таких випадків, нагадаємо, днями стався на Полтавщині, де жінка отруїлася в’яленою рибою черкаського виробництва. А у рибопереробному цеху в Черкасах фахівці Держпродспоживслужби виявили масу порушень, як-от незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, відсутність лабораторного контролю тощо.

При значній кількості випадків захворювання на ботулізм в країні відсутні протиботулінічні сироватки. Препарати не завозили ще з 2014 року, інформують у МОЗі. Щоб виправити ситуацію, міністерство дозволило одноразове ввезення незареєстрованих ліків проти ботулізму у необхідній кількості для забезпечення потреб регіонів.

Усього з початку року в Україні зафіксовано 44 спалахи кишкових інфекційних захворювань. Основними причинами спалахів, стали грубі порушення санітарного законодавства.

Спалахи реєструвались майже на всіх адміністративних територіях, у тому числі й на Черкащині. Виключенням стали Івано-Франківська, Луганська, Херсонська та Хмельницька області. Найбільшу ж кількість спалахів зареєстровано у Одеській області та по Києву (по 5), Запорізькій, Київській областях (по 4).

За словами голови Асоціації рибалок України Олександра Чистякова, часто перевірки магазинів контролюючими органами на дотримання санітарно-гігієнічних умов, якості та умов зберігання продукції перетворюються на фарс.

"Що можна виявити, якщо інспектор повинен чітко в запиті вказати коли, у скільки і що він буде перевіряти? Недобросовісним продавцям такими нормами значно полегшили "роботу", – говорить Олександр Чистяков.

Тому фахівець закликає бути пильними при купівлі рибної продукції. Слід пам'ятати, що в маленьких магазинчиках через невеликий оборот товару продукти можуть залежуватися і тому шукати якісну рибну продукцію в них не варто. Так само потрібно уникати вуличних стихійних ринків, де продають рибу невідомого походження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поблизу Черкас затримали двох браконьєрів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x