НовиниЧеркаси«Не хоче їсти, п’є тільки воду»: правоохоронці оприлюднили виклик...

«Не хоче їсти, п’є тільки воду»: правоохоронці оприлюднили виклик бабусі загиблого Андрійка до «швидкої» (Відео)

-

- Advertisment -

«Думаю, що в моєї дитини черепно-мозкова травма. Він третій день не їсть та п’є тільки водичку». Правоохоронці оприлюднили запис розмови затриманої Вікторії Лясової, бабусі загиблого 7-річного Андрійка, та диспетчера «швидкої».

Запис надали журналістам під час брифінгу прокуратури та нацполіції. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua. (Щоб прослухати запис, проскрольте до кінця).

«Мені «швидку» визовіть, я вважаю, що в моєї дитини черепно-мозкова травма. Сталася не знаю коли: вчора чи позавчора. Він у нас часто падає, то на виноград десь вилізе, то ще кудись. Він третій день відказується їсти, п’є тільки водичку. Сьогодні з обіду «в отключці», погано реагує на мої відклики, має синець на оці», – говорить жінка диспетчеру.

Нагадаємо, зараз Вікторія Лясова та її чоловік перебувають під арештом. Проте, за інформацією правоохоронців, сьогодні, 7 вересня, жінка подала апеляційну скаргу, яку суд розгляне вже за три дні, 10 вересня.

Попередньо, щодо тимчасових наглядачів дитини відкрито кримінальне провадження «залишення у небезпеці». Проте зараз проводиться ряд судово-медичних експертиз, за результатами яких справу можуть перекваліфікувати по інших статтях.

Лікарі говорять, аби про ситуацію повідомили в першу добу після отримання хлопчиком травм, його можна було врятувати. За попередніми результатами судмедекспертизи, причина смерті – забій головного мозку та крововиливи під оболонку головного мозку. Проте це не заключний висновок експерта.

«На сьогоднішній день поліція досі не знає часу, місця та способу заподіяння тих ушкоджень, які дитина отримала. Спершу в нас був проміжок часу у 5 днів від отримання травм до госпіталізації в лікарню. Зараз він збільшився до 9 днів. Наразі призначена відповідна судмедекспертиза, результати якої і дадуть відповідь на всі ці запитання. Усі дослідження будуть проведені поза чергою і вже за два тижні вони будуть готові», – зазначає заступник начальника ГУНП, начальник слідчого управління Євген Рогачов.

З першого дня, коли дитина потрапила до лікарні, поліція почала проводити слідчі дії. Правоохоронці опитали всіх сусідів, вчителів хлопчика, з відповідними службами провели огляд помешкання, в якому проживала дитина з батьками, та будинку, де Андрійко тимчасово перебував зі своєю трирічною сестричкою. За отриманою інформацією, жодного приводу думати, що діти перебували у складних умовах немає.

«Виникає багато питань щодо самих батьків дитини та ситуації протягом літа. Оскільки матері із травня не було в місті. За попередньою інформацією, їй проводили операцію. З кінця липня її чоловік та вітчим хлопчика відправився до дружини для нагляду в медзакладі. Про ситуацію, стверджують, дізналися ввечері 24 серпня, коли сина доправили до лікарні», – говорить керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін.

За даними слідства, щодо головної підозрюваної також розглядається ще два обвинувальних акти. Оскільки вона систематично не з’являлася на судові слухання по справах, її оголосили у розшук. Однак, із лютого 2021 року жінку так жодного разу до суду не доставили.

За словами Олександра Вороніна, в ГУНП призначено службове розслідування щодо того, чому розшуки вказаної особи не проводилися в активному режимі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція Черкас заявляє, що хлопчик впав з купи цегли.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x