НовиниЧеркащина«Нагодуй птахів узимку»: на Черкащині дітлахи долучилися до загальнодержавної...

«Нагодуй птахів узимку»: на Черкащині дітлахи долучилися до загальнодержавної акції

-

- Advertisment -

У Міжнародний день клімату в Україні стартувала загальнодержавна акція «Нагодуй птахів узимку», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України. Мета акції – допомога птахам під час зимівлі та розміщення годівничок на території парків, скверів, шкіл та дитячих садочків.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники Черкащини, громадськість, школярі, студенти активно долучилися до акції. У всіх держлісгоспах були виготовлені годівнички. У тих районах, де дозволяли карантинні заходи, до справи з майстрування годівничок долучилися учні шкільних лісництв.

Звенигородський держлісгосп

Учні шкільного лісництва Ризинської ЗОШ І – ІІІ ступенів під керівництвом вчителя Валентини Бойко розвішали годівнички для птахів, виготовлені в шкільній майстерні. Участь в акції взяли голова Водяницької ОТГ Руслан Каюк, помічник лісничого Пехівського лісництва Микола Бойко, староста села Ризине Василь Яловенко, директор школи Ольга Федорчук.

Золотоніський держлісгосп

Дошкільнята дитячого садочка «Дубочок», що у селі Вільхи Золотоніського району, отримали годівнички від лісівників. Коробівське шкільне лісництво також стало учасником загальнодержавної акції. Школярі 6-го та 10-го класів Коробівського навчально-виховного комплексу самостійно змайстрували годівнички для птахів. Інженер лісових культур Золотоніського лісгоспу Олена Лістрова та лісничий Вільхівського лісництва Павло Міщенко допомогли дітям розвішати «пташині їдальні» на території закладів.

Кам’янський держлісгосп

У межах акції лісівники передали годівнички для птахів Кам’янському ліцею №1. Саме у цьому навчальному закладі функціонує шкільне лісництво, яким опікуються лісівники. Учні шкільного лісництва під керівництвом директора ліцею Юрія Погорілого розмістили годівнички на території навчального закладу. Тож відтепер у новеньких «пташиних їдальнях» пернаті зможуть поласувати різноманітними смаколиками від школярів.

Канівський держлісгосп

Годівнички для птахів від канівських лісівників отримали в дошкільному навчальному закладі «Білочка» міста Канів Канівської ОТГ. Допоміг розмістити годівнички на території дитячого садочка в.о. лісничого Степанецького лісництва Євгеній Завальський.

Корсунь-Шевченківський держлісгосп

П’ять шкіл отримали годівнички для птахів від корсунь-шевченківських лісівників. Участь в акції взяли понад 30 школярів, серед яких учні 5 класу Корсунь-Шевченківської ЗОШ №5, учні 4 класу Гарбузинської ЗОШ, учні 4-9 класів Сахнівської ЗОШ, учні Черепинської ЗОШ та учні шкільного лісництва Яснозірської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Разом з лісівниками школярі розвішали годівнички для птахів на території навчальних закладів. Надалі ж діти доглядатимуть за годівничками, контролюватимуть, аби там завжди був корм для птахів.

Лисянський держлісгосп

Головний лісничий Віталій Марусіч разом з учнями Лисянського шкільного лісництва та дітками з дошкільного закладу «Веселка» встановили та наповнили кормом годівниці для птахів на території дитячого садка та Лисянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

Смілянський держлісгосп

Учні Смілянського шкільного лісництва взяли участь в природничому заході, виявивши в черговий раз свою турботу про пернатих. Тож школярі розмістили 8 годівничок у парку на території закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. №2 с. Балаклея. Загалом піклуватися про птахів для юних лісівників справа не нова, а звична. Як зазначає керівник шкільного лісництва Надія Мінченко, на теоретичних заняттях учні вивчають живу природу, зокрема птахів України та Черкаської області. А на практичних уроках виготовляють для них домівки та годівнички для комфортної зимівлі.

Уманський держлісгосп

Восьмикласники Уманської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 імені В.І. Чуйкова на території школи розвішали годівнички. Допомагав їм інженер охорони і захисту лісу Уманського держлісгоспу Вадим Курій. А учні Собківського ліцею Уманського району також дбатимуть про пернатих та підгодовуватимуть їх взимку, бо разом із помічником лісничого Собківського лісництва Уманського держлісгоспу Олександром Дошкою розвішали годівнички у місцевому парку. Долучилися до акції шестикласники Бузівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Жашківського району – разом із лісничим Жашківського лісництва Уманського держлісгоспу Олександром Яцентюком розвішали годівнички для птахів на території навчального закладу.

Черкаський держлісгосп

Учні Черкаського шкільного лісництва – школярі Геронимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом із провідним інженером лісових культур Черкаського держлісгоспу Олександром Забродоцьким та молодшими школярами розвішали годівнички на території навчального закладу. Дитячий навчальний заклад №60 «Котигорошко» міста Черкаси також отримав годівничку від лісівників. Приєдналися до акції учні 3-З класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 та отримали годівнички для птахів, які їм подарували лісівники.

Чигиринський держлісгосп

Вихованці Чигиринського шкільного лісництва – учні Чигиринського навчально-виховного комплексу I-III ступенів №3, підтримали всеукраїнську акцію «Нагодуй птахів узимку». Нові годівнички для птахів розвішали на території школи разом з лісничим Чигиринського лісництва Юрієм Бобильовим та учнями молодшої ланки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до новорічних свят лісівники країни планують продати пів мільйона ялинок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x