НовиниЧеркащинаДо новорічних свят лісівники країни планують продати пів мільйона...

До новорічних свят лісівники країни планують продати пів мільйона ялинок (Фото)

-

- Advertisment -

В Україні розпочалася щорічна «ялинкова кампанія», в межах якої державні лісогосподарські підприємства приступили до заготівлі новорічних дерев і охорони шпилькових насаджень. До Нового року підприємства мають намір заготовити і реалізувати ялинок в обсязі 500 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Це міф, що, нібито, купуючи пластикову ялинку, ти зберігаєш дерево. Ліс – відновлювальний ресурс і ялинки, які вирощуються на спеціальних плантаціях, роблять свій внесок в очищення повітря і його насичення киснем. Що таке пластикова штучна ялинка? Це нафтова свердловина, це труба через ліси і поля, це хімзавод, недалеко від якогось міста. І навіть якщо пластикову ялинку ви купуєте рідко, ви все ж підтримуєте не ліс, а хімічну промисловість, яка знищує навколишнє середовище. Звідси простий висновок: любиш ліс і природу – купуй живу ялинку», – говорить голова Держлісагентства Василь Кузьович.

Ялинки для реалізації також будуть заготовлені під час рубок догляду за лісом. Такі способи мінімізують шкоду для навколишнього середовища. Окрім того працівники державних лісогосподарських підприємств також реалізують ялинки в горщиках.

lis-ck.gov.ua

Поступове зниження заготівлі новорічних дерев обумовлено декількома вагомими причинами. Деякі громадяни обирають ялинки в горщику, а деякі – мотанку, а хтось – штучну. Ялинки в Україні можна придбати для кожного на його вподобання.

Окрім заготівлі новорічних дерев на спеціальних плантаціях, заготівля новорічних ялинок проходить у формі рубок догляду за насадженнями, коли прибираються такі, які відстали в рості дерева, а не по типу «що впаде в око, те і зрубав». На кожну ялинку є спеціальний дозвіл. Державні підприємства також виходять з досвіду минулих років, коли пропозиція іноді перевищувала попит. Не можна виключати і такий болючий фактор, як масове всихання ялиці, ялини та сосни через несприятливі кліматичні зміни в природі. Працівники лісових господарств зацікавлені в тому, щоб шпилькові лісонасадження росли і далі, продукуючи кисень і виконуючи масу інших природоохоронних завдань.

«Найближчим часом повсюди почнуть відкриватися ялинкові базари. Говорячи про вартість новорічних ялинок, можна відзначити, що деякі державні підприємства залишили ціни на рівні минулого року, а якщо десь і підняли, то сталося це в силу інфляційних процесів. До майбутнього Нового року відпускна гуртова ціна за одне дерево становитиме в середині 75 гривень. Ялинка від 1 до 2-х метрів буде відпускатися лісгоспами за ціною від 47 до 120 грн. Таким чином, вартість самого затребуваного на споживчому ринку сегмента товару не змінилася. А ось вже з подальшим зростанням самих новорічних красунь виросли і розцінки. Ялинки висотою від 2 до 3 метрів підприємства, підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, реалізують в межах 150 гривень», – додав голова Держлісагентства.

Необхідно наголосити на тому, що купувати варто тільки, так звані, «легальні» ялинки, оснащені захисними бирками для електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих злочинним браконьєрським шляхом. Бирка зі штрих-кодом містить інформацію про походження деревця – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Завдяки цьому кожен покупець з власного смартфона може перевірити, звідки ялинка, яка прикрашатиме його оселю на Новий рік. Для цього потрібно зайти на сайт yalіnka.info та ввести номер бирки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, місця торгівлі новорічними ялинками визначили у Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x