додому Новини Черкащина На Уманщини боксери зібрали 172 тис грн

На Уманщини боксери зібрали 172 тис грн

0

Досвідчені спортсмени, сильні поєдинки та пам’ятні лоти: в Уманському районі відбулася матчева зустріч із боксу. У перерві між боями організатори провели благодійний турнір, аби зібрати кошти для українських захисників. Саме їм завдячують можливості тренуватися та представляти рідне місто й державу на змаганнях різного рівня.

Головними організаторами турніру виступила Уманська міськрайонна федерація боксу «Арес».

– У такий спосіб ми вирішили підтримати нашу армію. Поза тим, подібні спортивні зустрічі – це завжди обмін досвідом між клубами та можливість для боксерів проявити свою майстерність, – говорить очільник місцевої федерації «Арес» Віктор Петриченко. – Для нас ця подія – це справа честі. Багато хлопців, які свого часу тренувалися в нашому залі, – зараз на передовій, батьки декількох спортсменів, які змагатимуться під час матчевого турніру, – теж воюють. Ми всі дуже вдячні їм за все, що вони роблять для нас і для України.

Президент Черкаської обласної федерації боксу, перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко, який завжди підтримує ініціативи спортсменів та завітав на турнір, відзначив: спортивний фронт важливий у багатьох аспектах навіть і під час війни.

– Цього разу наш боксерський турнір згуртував спортсменів та вболівальників навколо відразу двох добрих справ. Із одного боку – у спортсменів, яким в нинішніх реаліях не вистачає змагань, з’явилася додаткова можливість вдосконалити свою майстерність, з іншого – ми об’єдналися для того, щоб підтримати наших сміливих та незламних захисників. Ми допомагаємо і далі допомагатимемо військовим різними способами, – прокоментував Сергій Тищенко. – Дякую Віктору Петриченку, який тренує талановитих спортсменів у цей буремний для країни час та приводить їх до серйозних результатів, усім меценатам, які підставляють плече спортивній спільноті.

Під час турніру Сергій Тищенко вручив посвідчення майстра спорту з боксу міжнародного класу Анастасії Ковальчук. Вона – вихованка Віктора Петриченка. У минулому році здобула золоту медаль чемпіонату Європи з боксу серед жінок.

– Анастасія – це наша олімпійська надія, звання МСМК вона заслужила своєю наполегливою і важкою працею в залі, – відзначив Сергій Тищенко.

Загалом упродовж вечора відбулося 15 боїв. За першість у ринзі змагалися спортсмени віком від 14 років. Серед учасників турніру – майстри спорту України та майстри спорту міжнародного класу, чемпіони й призери чемпіонатів України, чемпіони й призери Європи та світу.

Боксерам із Умані (усі вони з клубу «Арес») у ринзі протистояла збірна команда із Вінниці. Її сформували з вихованців тамтешніх клубів «Золота рукавичка», «Освіта», «Акцент» і «Стрижавка», до них приєдналися й представники зі столиці («Бігфайт», «Леон») та з Одеси («12 Унцій»).

Аби підтримати боксерів та військових, які захищають українські кордони, на турнір завітали срібний призер Олімпійських ігор, срібний призер чемпіонату світу, чемпіон за версією  WBO International в легкій вазі, чемпіон Європи за версією EBU в легкій вазі, заслужений майстер спорту України з боксу Денис Берінчик, український професійний боксер, колишній чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBC Віктор Постол, український боксер, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник команди Українські отамани у напівпрофесійній лізі WSB Володимир Матвійчук, українська екс-чемпіонка світу з професійного боксу, віце-президентка Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.

Упродовж усього турніру відбувався благодійний аукціон. На продаж виставили ексклюзивні лоти. Це – сувеніру з фронту, які організаторам презентували бійці, картини про нинішні реалії, речі від відомих у світі боксу спортсменів (це і рукавички від Віктора Постола, в яких він боксував проти Теренса Кроуфорда). Загалом вдалося виручити понад 172 тисяч гривень. Ці кошти передадуть одній із місцевих бригад.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version