додому Новини Черкащина На постійне проживання в Черкаську область переїхали майже 96 тисяч ВПО (ВІДЕО)

На постійне проживання в Черкаську область переїхали майже 96 тисяч ВПО (ВІДЕО)

0
гуманітарний центр переселенці

Майже 96 тисяч українців через війну переїхали жити на Черкащину. Усього від початку повномасштабної війни Черкащина прийняла понад 283 тис. вимушених переселенців.

гуманітарний центр переселенці

На обліку в Єдиній інформаційній системі в області перебуває 145 тисяч осіб. З перших днів допомагати вимушеним переселенцям взялися громади, волонтери, громадські організації. Допомагали міжнародні донори. Зараз в області працюють над тим, щоб покращити умови проживання ВПО та забезпечити їм працевлаштування.

У червні минулого року на Черкащині створили Координаційний центр підтримки цивільного населення. Такі штаби працюють у кожній громаді. Також утворена Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при обласній державній адміністрації. Аналогічні ради ВПО утворені в усіх районах області та 15 територіальних громадах.

YouTube video player

– Нам важливо, аби Черкащині стала справді другою домівкою для вимушених переселенців, – наголосила Наталія Кравченко, перша заступниця начальника Черкаської ОВА. – Саме тому ми приділяємо максимум уваги працевлаштуванню осіб цієї категорії, стимулюванню самозайнятості, отриманню нової професії. Спільно із обласною службою зайнятості ми напрацьовуємо інструменти задля цього.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version