додому Новини Черкаси На місці колишньої «Зірочки» у Черкасах можуть звести висотку

На місці колишньої «Зірочки» у Черкасах можуть звести висотку

0

На розі бульвару Шевченка та вулиці Припортової, що в Черкасах, може з’явитися 16-поверхівка. Відповідне рішення ще мають прийняти депутати Черкаської міської ради. Проект рішення «Про надання ПП «МИР-2003» дозволу на розроблення документації із землеустрою по бульв. Шевченка, 340» зареєстрований на сайті міської ради. Його мають розглянути на найближчому засідання сесії.

Питання із цією земельною ділянкою, на який нині розташоване незакінчене будівництво, досить скандальне. Воно виникло ще у 2005 році. На місці довгобуду свого часу розміщувався невеличкий сквер та пам’ятник воїнам, які воювали в Другу світову війну, під назвою «Зірочка».

6 липня 2004 року рішенням Черкаської міської ради була передана земельні ділянка в оренду приватному підприємству «Стройінвест -партнер» під будівництво 7-поверхового будинку. Власне, сам пам’ятник за згодою ветеранських організацій перенесли у сквер на розі Гагаріна і Припортової. А місці пам’ятника розпочали будівництво. Звели лише фундамент та цокольний поверх.

Сусідство із багатоповерхівкою викликало протести у місцевих жителів. Вони неодноразово протестували проти будівництва. А на сесії міської ради розглядали питання про розірвання договору оренди. У жовтні 2012 року міська рада таки розірвала договір оренди по «Зірочці», а відділ юридичного супроводу розпочав судову тяганину зі стягування боргу за оренду землі.

У 2021 році право власності на нерухоме майно викупило приватне підприємство «МИР-2003», яке належить Ірині Діденко. На цьому місці нові власники довгобуду хочуть звести 16-поверхівку.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  чоловік, який напав на Порошенка, свого часу відмітився на Черкащині

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version