НовиниЧеркасиНа історичних пагорбах Черкас побудують житло

На історичних пагорбах Черкас побудують житло

-

- Advertisment -

Будівельна компанія «Надія» подала заявку на отримання містобудівних умов та обмежень на забудову підніжжя Замкової гори, що у Черкасах. Вони планують звести там комплекс будинків: один 8-поверховий і два будинки по 4 поверхи. Про це йдеться у самій заявці, датованій 14 вересня.

Департамент архітектури та містобудування має розглянути подані документи і винести рішення: або дозволити, або заборонити.

Нагадаємо, що 24 депутати Черкаської міської ради на одній із сесій дали «зелене світло» місцевому забудовнику на будівництво під Замковою горою. Вони змінили цільове призначення земельної ділянки. Саме це рішення «відкрило дорогу» «Надії» для початку будівництва.

Завдяки чиїм голосам забудовник отримав право зводити комплекс будинків на історичних пагорбах читайте в нашому матеріалі.

Депутати Черкас «дали добро» на забудову під Замковою горою (ПРІЗВИЩА)

Громадськість довгий час виступала проти такого будівництва. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в одному із коментарів зазначив, що дозвіл на забудову Замкової гори дадуть лише після проведення громадських слухань.

  • У 2015-му році фірма «Агропром-1992» збиралася звести у підніжжі Замкової гори 12-поверховий готель висотою в півсотню метрів. Проте через спротив громадськості від цих планів довелося відмовитися.
  • Пізніше землю «Агропрома-1992» та інші сусідні ділянки викупило приватне підприємство «Надія». Для початку будівництва їм потрібне було рішення міської ради про зміну цільового призначення ділянки.
  • У планах забудовника знести історичний будинок із грифонами, що нині стоїть на розі Замкового узвозу та вулиці Гагаріна. Квартири там викуплені.

Як повідомляв сайт vikka.ua,

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x