додому Новини На Helloween черкаський музей перетворився у палац жахіть (ВІДЕО)

На Helloween черкаський музей перетворився у палац жахіть (ВІДЕО)

0

В останню ніч жовтня Черкаський художній музей перетворився на справжній палац жахіть. Експонатами слугували павуки, летючі миші та страховиська, а за екскурсоводів були відьми, скелети, мерці й привиди. Увесь вечір тут розповідали моторошні історії, проводили тематичні майстер-класи і навіть влаштували Helloween disco-party. Про це повідомляє МІА Черкаси.

Музей уночі був переповнений відвідувачами. Розважитися прийшли здебільшого молодь та дітвора. Оригінальності костюмів не було меж, тож можна було влаштовувати кастинг на найвдаліший Helloween-образ.

Вражав і антураж – відсутність світла, навкруги павутина, темні тканини і свічки. Вперше музей відкрив для відвідувачів підвальне приміщення, де гарчало страховисько.

– Ми влаштували справжнє морок-паті. Є і піротехнічні сеанси, і козаки-характерники, і багато мороку в підвалі. Цільова аудиторія – це молодь, яка перемагає над страхом та нечистю. У нашому музеї такий захід проходить вперше, хотіли влаштувати ще торік, але не наважились. А вже цього року ми нічого не боїмося. Прийшло дуже багато людей, я боюся, що музей може не вмістити всіх охочих, – зазначила директор Черкаського художнього музею Ольга Гладун.

До створення свята долучилося й ГО "Книжковий маестро", яке вже виступало в ролі співорганізатора "Ночі в музеї", хоча зазвичай проводить літературні заходи.

– Ми робимо все, що цікаво. Якщо у нас є можливість залучити молодь до активного життя – нехай це буде Helloween, але ми влаштували його з літературним підтекстом. Прийшла велика кількість відвідувачів, вони активні, у тематичних костюмах, – розповідає керівниця "Книжкового маестро" Людмила Фіть.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version