НовиниЧеркасиНа черкаській «Алеї переселенців» з’явилося незвичайне освітлення

На черкаській «Алеї переселенців» з’явилося незвичайне освітлення

-

- Advertisment -

У черкаському парку Сосновий бір підсвітили алею внутрішньо переміщених осіб. Світильники вмонтували прямо в доріжку поміж тротуарної плитки, тож увечері вона нагадує зоряний шлях. Повідомляють у КП «Дирекція парків».

«Всього встановили 74 лед-світильники на 200-метровій стежці. Трохи згодом у цьому році обабіч алеї буде висаджено чорні сосни, які найбільше підходять до нашого клімату. Виникла ідея також пізніше облаштувати цю частину Соснового бору, а круглу клумбу, в яку впирається зоряна алея, згодом перетворити на Серце парку, встановивши там відповідний символічний арт-об’єкт у вигляді серця із красивою підсвіткою», – розповідає заступник директора КП «Дирекція парків» Сергій Ткаченко, додаючи, що такі плани можливо буде реалізувати вже після нашої Перемоги.

Щемливий воєнний символізм і в походженні самих світильників, бо їх виготовляли на замовлення для міста Краматорськ, однак із початком широкомасштабної війни у місті, що опинилось під ворожим вогнем, – не до облаштування парків. Тож світильники дістались Черкасам.

«Логічно, що саме ці світильники ми встановили саме на цій алеї. Вірю, що після війни у Краматорську будуть ще кращі. А ми тим часом зобов’язані огорнути теплом та турботою людей, які змушені були залишити свої домівки. Наші парки подарують відчуття спокою та затишку і внутрішньо переміщеним особам, і місцевим жителям», – наголошує директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

Довідково: наприкінці серпня внутрішньо переміщені особи долучилися до облагородження алеї в парку «Сосновий бір». Згодом тут планують висадити дерева. У такий спосіб переселенці висловили свою вдячність Черкасам за теплий прийом.

Як повідомляла раніше vikka.ua, у Черкасах відкрили центр для переселенців «ЯМаріуполь»

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x