НовиниЧеркасиУ Черкасах відкрили центр для переселенців «ЯМаріуполь»

У Черкасах відкрили центр для переселенців «ЯМаріуполь»

-

- Advertisment -

У Черкасах в районі залізничного вокзалу відкрили центр для переселенців «ЯМаріуполь». Такі центри відкриваються у містах, де перебуває найбільше жителів із Маріуполя чи Донецької області. На відкриття приїхав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

У центрі переселенці зможуть відновити документи, що були втрачені, отримати консультацію лікаря та психолога.

«Ми надаємо допомогу як від партнерів, так і від держави. Якщо хтось втратив паспорт чи трудову книжку, він зможе відновити її в центрі «ЯМаріуполь», – зазначив Вадим Бойченко.

За словами міського голови Черкас Анатолія Бондаренко, нині в Черкасах тимчасово проживає близько 10 тис переселенців із Донецької області.

«Я вірю, що ЗСУ все зробить, щоб ви повернулися додому. У цю скрутну хвилину ми маємо обєднатися, щоб допомагати одне одному», – заявив Анатолій Бондаренко.

У Черкасах це буде 12-ий центр “ЯМаріуполь” в Україні. Вони відкриваються у тих містах країни, де перебуває найбільша кількість маріупольців. Центри вже працюють у Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці, Києві, Хмельницькому, Кропивницькому, Івано-Франківську, Калуші, Одесі, Львові. Кровому Розі.


Центр “ЯМаріуполь” – це центри комплексної підтримки для переселенців з Маріуполя та Маріупольського району. Тут вони можуть отримати гуманітарну та соціальну підтримку, юридичну, медичну, психологічну консультацію, відновити документи. На час вирішення своїх питань батьки можуть залишити дітей у ігровій кімнаті, де за ними наглядає вихователь. Сюди  можна прийти з будь-яким питанням та отримати консультацію/допомогу. Найголовніше – тут маріупольці працюють для маріупольців, а атмосфера у центрі створена маріупольська, щоб подарувати людям відчуття рідної домівки.

Ця публікація була підготовлена в межах проєкту «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ТРК “ВІККА” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Більше 53 тисяч переселенців проживають у Черкаському районі

У Черкаському районі проживає 53 723 особи, які переселилися з окупованих територій. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці голова...

На Черкащині поліція розслідує побиття пенсіонера

Поліція розпочала досудове розслідування щодо 33-річного жителя Канівщини за фактом нанесення тілесних ушкоджень пенсіонеру. Про це повідомляє пресслужба ГУНП...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x