НовиниБезпекаНа Черкащині перевірили пляжі: що знайшли у пробах піску...

На Черкащині перевірили пляжі: що знайшли у пробах піску та води?

-

- Advertisment -

На початку купального сезону гігієнічний стан пляжів та у місць масового відпочинку населення на водних об’єктах перевірили фахівці Черкаського обласного ЦКПХ.

У травні цього року проведено моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів, що мають офіційний статус – комунальні пляжі «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у Черкасах, міський пляж у місті Ватутіне, та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

пляж черкаси

За результатами лабораторних досліджень 69-и проб води та 24-ох проб піску, відібраних впродовж останніх двох тижнів травня, не відповідали гігієнічним вимогам:

  • за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) – 5 проб води акваторій місць масового відпочинку у місті Жашків (ставок «Бурлацький»), у Смілі на річках Тясмин і Сріблянка;
  • за паразитологічними – 1 проба піску (виявлено життєздатні яйця аскарид) на береговій лінії ставку заводу «Мегометр» в Умані.
За санітарно-хімічними показниками відхилень не виявлено.
Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.
Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування, на території області не зареєстровано.
Слід зазначити, що за період із 1 червня до 1 жовтня 2024 року Центром заплановано також проведення постійного епіднагляду за циркуляцією збудника холери в об’єктах довкілля, зокрема на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах у 45 стаціонарних точках забору проб води.

Моніторинг якості та безпечності води і ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

Читайте також:

До відкриття пляжного сезону готові 3 комунальних пляжі та один приватний

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Анатолій Борисович
Анатолій Борисович
1 місяць тому

Коли буде відкрита навігація маломірних суден? Чому порушується права людей які мають човни?! Чому по землі можна їздити любим приватним транспортом, а по воді плавати на приватному транспорті не можна??! Чи допомогла така заборона зберегти каховське водосховище?! Яку шкоду нанесе обороноздатності держави пенсіонер чи любий громадянин який має човен, якщо випливе на річку відпочити чи порибалити?!! Чому в других областях України можна їздити на човнах?!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x