додому Новини Черкащина На Черкащині завод екснардепа уже продають зі знижкою 30%

На Черкащині завод екснардепа уже продають зі знижкою 30%

0

Двічі оголошувалися торги на продаж профільного активу – недобудованого заводу в Золотоноші – проте жодного разу бажаючих придбати його не виявлялося. Нині оголосили третій аукціон. Ціна знижена до 143 млн. грн., інформує портал Українська універсальна біржа

Як писав, сайт vikka.ua, завод належить акціонерному банку «Земельний капітал», а той у свою чергу на 95% – Віктору Тополову, який був Міністром вугільної промисловості України за прем’єрства Юлії Тимошенко. Його на міністерській посаді замінив Сергій Тулуб, який потім став губернатором Черкащини за президентства Януковича. Віктор Тополов тричі обирався до Верховної Ради України.

Акціонерний банк «Земельний капітал» був визнаний неплатоспроможнім ще минулого року. Він не зміг забезпечити виплати своїм клієнтам, а також у нього не вистачала коштів розрахуватися по платіжних дорученнях.

Національний банк України ввів до «Земельного капіталу» тимчасову адміністрацію. Нині установа перебуває у стадії банкрутства, а майно розпродують із аукціонів. Серед майна – кафе, клубу, ресторану, – є незавершене будівництво із переробки кукурудзи. Оціночна вартість цього об’єкту – 204 млн. грн. Проте його виставили на продаж за 143 млн. грн.

Аукціон має відбутися 13 вересня 2022 року.

Якщо аукціон знову не відбудеться, то ціна знизиться ще на 10%.

Нагадаємо, що завод-бакрут “Богдан”, який належав Свинарчуку, купила держава. Із четвертої спроби вдалося продати виробничі площі заводу «Богдан-Моторз». Завод «Богдан» визнано банкрутом. Його майно в Черкасах (цеха по вулиці Чигиринській) та Луцьку виставили на продаж.

Найбільшу ціну за завод-банкрут запропонував акціонерний банк «Укрексімбанк», який на 100% належить державі і управляється Кабінетом Міністрів. При стартовій ціні в 45 млн. грн., «Укрексімбанк» запропонував 51 млн грн.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version