НовиниЧеркащинаНа Черкащині «заб’ється» серце України: в регіоні презентували унікальний...

На Черкащині «заб’ється» серце України: в регіоні презентували унікальний арт-об’єкт

-

- Advertisment -

Насолодитися неймовірними краєвидами Черкащини, дізнатися про всі туристичні родзинки та почути «як б’ється серце України» вже зовсім скоро стане можливим для всіх. Сьогодні, 23 липня, в Суботові відбулася презентація туристичного додатку та майбутнього арт-об’єкту.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

географічний центр України
Фото: Олександр Скічко

Черкащина – це історичний центр України. Регіон має вигідне географічне розташування, є осередком міжнародних фестивалів, музеїв, молодіжних таборів, спортивного, релігійного та інклюзивного туризму. Через наш регіон йде значний автотрафік, але більшість історичних пам’яток просто залишаються під захистом гущавини та дерев. Люди кожного дня проїжджають повз унікальні місця, навіть не знаючи про них.

З метою розвитку туристичного напрямку в Черкаські області вирішили розробити спеціальний безкоштовний додаток «Подорожуй Черкащиною». Його вже можна завантажити на Android або iOS. Своєрідним пілотом у розвитку саме туризму стала Чигиринщина. Тут, у Суботові, розмістили перше інформаційні табло. Встановили його біля Іллівської церкви.

«Навігація – це коли турист заходить на об’єкт і одразу бачить, де він знаходиться, що це за об’єкт, які ще цікавинки розміщені неподалік. Для черкащан та жителів Чигиринщини їхні об’єкти не є новиною і вони всі їх знають, а для інших людей, у тому числі й іноземців, які сюди приїжджають вперше, це не зрозуміло. Перший маршрут по Чигиринщині ми зробили за рахунок спонсорів. Вартість одного такого стенду – в районі 30 тисяч гривень. Вже до кінця року ми плануємо встановити такі табло біля всіх туристичних об’єктів регіону. Також скрізь будуть розміщені інформаційні таблички-гіди. Зокрема, вже один гід з’явився біля Іллівської церкви», – зазначив очільник області Олександр Скічко.

Інформація на табло подана українською та англійською мовами. На ньому розміщена карта об’єктів, місця, куди ще можна поїхати неподалік, позначка, де знаходиться вбиральня, де можна перекусити. Також на навігаційній таблиці розміщений QR-код, на який можна навести і побачити додаток з усіма маршрутами та об’єктами Черкащини.

«Зараз ми працюємо, щоб скрізь був стабільний Інтернет, і в цілому така навігація буде дуже корисна та працюватиме в повному обсязі. Ми плануємо встановити її по всій області до кінця цього року», – підкреслив Олександр Скічко.

Над створенням навігації працювала компанія-партнер. Її втілили в життя без жодної копійки обласного бюджету.

Окрім зручного додатку та навігації, незабаром на Черкащині з’явиться ще один туристичний магніт. До 30-річчя Незалежності України в нашому регіоні створять унікальний арт-об’єкт. Оскільки географічний центр нашої країни знаходиться неподалік села Мар’янівка, що на Звенигородщині, тут вирішили встановити «Серце України».

географічний центр України
Фото: Олександр Скічко

Раніше пам’ятка географічного центру мала вигляд старого недобудованого пам’ятного знаку. Він знаходився у жахливому стані. Новий об’єкт складається з 25 пар крил, які позначають 24 області України та Автономну Республіку Крим. На кожній парі позначений автентичний орнамент, вишивка відповідної області. Білі сталеві крила є втіленням поєднання чистоти та сили нашої батьківщини. Розташований об’єкт у вигляді компасу, що показує Північ-Південь-Захід-Схід. Загальна площа пам’ятки становить 10 тисяч м. кв., висота крил – понад 5 метрів.

географічний центр України
Фото: Олександр Скічко

«Ви зможете підійти, знайти свою область, сфотографуватися та побачити її автентичну вишивку. У центрі цього об’єкту під склом у великій ніші буде знаходитися серце. Воно пульсуватиме за рахунок підсвітки. Також буде лунати звук серцебиття. Відповідно у нас є слоган «Приїдь та послухай, як б’ється серце України», – розповів Олександр Скічко.

Невід’ємною частиною «Серця України» буде флагшток з найбільшим прапором у Черкаській області. Його висота становитиме 52 метри, розмір прапора – 9х13 м. Цього року кожна область будуватиме свій прапор, в нас він буде символічним, оскільки уособлює географічний центр.

«Цей об’єкт також побудований без копійки бюджетних коштів. Його створили за рахунок меценатів нашої області та бізнесу з інших регіонів, які готові були долучитися. Біля самого об’єкту буде встановлена стела з іменами тих, хто зробив свій внесок в створення цієї локації», – підкреслив очільник області.

«Серце України» не має бар’єрів, тому біля пам’ятки будуть враховані всі вимоги інклюзії: необхідні пандуси, тактильна навігація, аудіо-гід, тактильна мапа та модель комплексу для людей із порушенням зору. Відкриття об’єкта відбудеться 23 серпня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на початку серпня на Чигиринщині проведуть мистецький фестиваль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Збитків майже на 100 тис. грн: черкаські патрульні зупинили незаконний вилов риби

Черкаський водний патруль виявив чоловіка, який здійснив незаконний вилов риби. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Під час...

Продав згорток за 800 гривень: смілянина заарештували за торгівлю психотропами

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру смілянину за фактом збуту особливо небезпечної психотропної речовини. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x