додому Новини Черкащина На Черкащині хочуть повернути заповіднику приватні землі, вартістю 20 млн грн

На Черкащині хочуть повернути заповіднику приватні землі, вартістю 20 млн грн

0

Золотоніська прокуратура через суд вимагає повернути державі частину території  національного природного парку «Нижньосульський». Власне, сам заповідник розташований уздовж річки Сула і охоплює території Полтавської і Черкаської областей. Прокуратура вимагає повернути частину території національного природного парку загальною площею 10 га, повідомляє пресслужба установи.

У 2016 році 10 га заповідних земель, розташованих за межами Лящівської сільської ради, Управлінням Держгеокадастру в Черкаській області були передані 5 приватним особам для ведення сільського господарства. Вартість цих ділянок — понад 20 мільйонів гривень.

Нині ж Золотоніська прокуратура звернулась до суду з 5 позовами про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками та поверненні їх державі.

Як вдалося з’ясувати кореспондентам vikka.ua, трьома з п’яти земельних ділянок володіє родина Олександра Халамейдика, який нині обіймає посаду заступника керівника обласного військового комісаріату, а до цього він був керівником ГО «Воїни АТО Черкащини».  Ділянками володіють, власне, сам Олександр Халамейдик, його дружина – Вікторія і Юлія Халамейдик.

Олександр Халамейдик у 2015 році балотувався до Черкаської міської ради від ВО «Черкащани», а вже у 2020 – від партії «Слуга Народу». У жодному разі не був обраний депутатом.

Власниками двох інших ділянок є Юрій Петренко, працівник управління стратегічних розслідувань в Черкаській області та Андрій Тараненко.

Справи про повернення ділянок до державної власності слухаються у Чорнобаївському районному суді. По ним уже призначені склади суду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, відомий забудовник дорожче за інших відремонтує виїзд із Черкас

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version