НовиниЧеркащинаНа Черкащині викрили групу злочинців, які нелегально спродали чотири...

На Черкащині викрили групу злочинців, які нелегально спродали чотири тонни пороху (Фото, відео)

-

- Advertisment -

Поліція викрила злочинну організацію, учасники якої незаконно збули чотири тонни пороху з казенного підприємства.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області.

Встановлено, що зловмисники впродовж року створили розгалужену мережу поставки пороху. Вибухову речовину вони отримували з казенного підприємства та, використовуючи суб’єкти підприємницької діяльності, які займаються обробленням та видаленням небезпечних відходів, реалізовували "товар" за допомогою одного з поштових операторів. Лише упродовж останніх 8 місяців зловмисники незаконно збули понад чотири тонни вибухової речовини, отримавши близько чотирьох мільйонів гривень нелегального прибутку.

Під час документування незаконної діяльності членів злочинної групи поліцейські провели понад 30 контрольних закупок. Крім того, правоохоронці отримали зразки речовин для експертиз, провели відповідні експертні дослідження та здійснили інші необхідні слідчі та розшукові дії.

Вчора, 15 липня, правоохоронці провели 50 обшуків на території Львівського, Сумського, Полтавського, Дніпропетровського, Черкаського, Донецького, Київського та Херсонського регіонів. До проведення процесуальних дій залучили понад 500 правоохоронців.

Під час обшуків вилучено понад півтонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси та устаткування для їх виготовлення. Також вилучено кошти та документи, за допомогою яких зловмисники легалізовували списання вибухових речовин на державних підприємствах.

Наразі учасникам злочинної групи готується вручення повідомлень про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене групою осіб – ч. 3, ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у гаражах групи черкасців виявили понад 10 тонн підробленого алкоголю.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x