Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Черкащині сформують спроможну мережу медзакладів: що це таке...

На Черкащині сформують спроможну мережу медзакладів: що це таке та як працюватимуть лікарні? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Замість звичних медзакладів – спроможна мережа. Це один із етапів медичної реформи в Україні. Тепер у областях країни, зокрема і Черкаської, функціонуватимуть загальні, кластерні та надкластерні типи медзакладів. Повідомляє власкор ВІККА

лікар медицина
vz.kiev.ua

“Саме до спроможної мережі лікарень першочергово будуть спрямовані відповідні ресурси, які зможуть забезпечити як відновлення медичної системи, так і її подальший розвиток”, – розповідає голова Черкаської ОВА.

У загальних лікарнях планують лікувати найпростіші хвороби, вони розміщуватимуться якомога ближче до пацієнтів. Із складнішими випадками хворі звертатимуться до кластерних та надкластерних закладів. Протягом трьох місяців черкаські владці визначали, які саме лікарні ввійдуть до цієї спроможної мережі.

При поданні загальних лікарень області в загальні враховувались показники кількості населення, враховувався стан наших доріг, враховувались фахівці, які є в даній лікарні, які є, чи будуть. Перш за все спроможність — це доступність, якість і безкоштовність для пацієнтів”, – зазначає керівниця Черкаського обласного управління охорони здоров’я Антоніна Уманець.

За цією реформою кожна область є госпітальним округом. Він в свою чергу складається з окремих районів – кластерів. На території кожного з них розміщуватимуться загальні та кластерні медзаклади, до яких і зможуть звертатися пацієнти. На Черкащині визначили 13 загальних медзакладів.

Ігор Табурець пояснює: “7 кластерних закладів. Кластери зорієнтовані більше на кожен район. Там ми передбачаємо об’єднання 9 закладів в 3 заклади. Тут передбачається лікування найбільш поширених захворювань відповідних медичних станів саме на території госпітального кластеру”.

Крім цього у плані спроможної мережі області виділили 2 надкластерних закладів та 6-7 таких центрів з надання спеціалізованої допомоги. Голова ж ОВА заспокоює: заклади, які не потрапили до загальної спроможної мережі, закриватися не будуть. Але питання їхнього розвитку буде покладено на їх власників.

“У процесі їхнього подальшого розвитку, задля їхнього розвитку, відповідальність буде покладено не на Міністерство охорони здоров’я, а більше на самі територіальні громади. Тобто на керівництво цих територіальних громад”, – додає Ігор Табурець.

Після визначення проекту владцями, впродовж двох місяців міністерство проводитиме консультації. За їх результатами буде затверджено остаточну спроможну мережу закладів охорони здоров’я області.

Читайте також:

Для увічнення пам’яті воїнів полку «Азов», серед яких були й черкасці, сквер «Митницький» перейменують на честь Героїв Азову. Таке рішення ухвалили на засіданні топонімічної комісії Черкаської міської ради.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x